weather-icon °C AΘΗΝΑ

Anonymous Greece: “Πόλεμος” για την διαρροή εγγράφων!

Anonymous Greece: “Πόλεμος” για την διαρροή εγγράφων!
Φωτογραφία από Facebook / Anonymous Greece

Οι Anonymous Greece (υποστηρίζουν πως) χτύπησαν… για τα καλά! Μετά από αμέτρητες απειλές πέρασαν, στην… πράξη: Όπου πράξη, βάλτε την διαρροή εγγράφων της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Εσωτερικών. Χιλιάδων εγγράφων, για την ακρίβεια 2.538. Η ΤτΕ, ωστόσο, έχει ήδη περάσει στην αντεπίθεση, αναφέροντας σε ανακοίνωση πως… δεν υπάρχει υποκλοπή. Η όλη ιστορία, όμως, προκάλεσε και κάτι άλλο. Ένα… απερίγραπο ντελίριο ενθουσιασμού σε αμέτρητους χρήστες του Facebook, οι οποίοι αποθέωσαν την ενέργειά τους.

Anonymous Greece: Η δημοσίευση για την διαρροή εγγράφων που έφερε τα πάνω – κάτω

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης, 26.09.2017. Όπως διαβάσατε πρώτα στο newsit.gr, οι Anonymous Greece ενημέρωναν πως… εκπλήρωναν την “υπόσχεσή” τους. Κι αυτό διότι με απανωτές αναρτήσεις τις προηγούμενες ημέρες, είχαν προειδοποιήσει για “αποκαλύψεις”.

Οι οποίες τελικά έγιναν και γέννησαν μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα, τα οποία θα διαβάσετε στην συνέχεια.

Μάλιστα, φρόντισαν να το ανακοινώσουν με δυο posts που έδιναν link για να «κατεβάσει» κάποιος τα αρχεία. Ωστόσο, το ένα από τα δυο post το διέγραψαν λίγο αργότερα…

Η δημοσίευση ανέφερε: “Οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω τών μεγάλων μεγεθών τους. Η διαρροή από την Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται εδω. Θα ακολουθήσουν πολλά! #AnonymousGreece“.

Δείτε την ανάρτηση που προκάλεσε τον… χαμό

Η… ανάγνωση των αρχείων

Τα αρχεία είναι πάρα πολλά και για να «κατέβουν» θέλουν περίπου μία ώρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για 2.538 έγγραφα. Όμως, δεν πρόκειται μόνο για αρχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και για έγγραφα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα έγγραφα είναι κατά βάση ενημερωτικά ή χρηστικά και χρονολογούνται ακόμη και από το… 1998! Ενδεικτικά υπάρχει:

– Οικονομικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος από τον Δεκέμβριο του 1998, αλλά και από το 1999

– Ανάλυση της ΤτΕ για τις προοπτικές στην αγορά ακινήτων

Έγγραφο με… ερωταπαντήσεις για το αμοιβαίο κεφάλαιο (σ.σ. τι είναι κλπ)

– Έγγραφο με ανάλυση για το πώς επηρεάστηκαν τα ακίνητα από την οικονομική κρίση

– Έγγραφο του 2001 με ανάλυση για τις οικονομικές συνθήκες της Αλβανίας

– Περίληψη της ετήσιας αναφοράς της Τράπεζας της Ελλάδος για το έτος 2003

Ενημερωτικό έντυπο για το… νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ (σ.σ. που κυκλοφόρησε στις 4 Απριλίου του 2017)

– Έγγραφο του 2001 για την 44η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Οδηγίες για το… μέγεθος του λευκού φακέλου κατά τις εκλογικές διαδικασίες

– Έγγραφα με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Μετανάστευση, αλλά και έγγραφα με οδηγίες για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας

– Υπάρχουν ακόμη και κενές φόρμες για διάφορες αιτήσεις που μπορούν να κάνουν οι Έλληνες πολίτες

Η πρώτη, λοιπόν, “ανάγνωση”-διότι επαναλαμβάνουμε πως τα έγγραφα είναι αμέτρητα- δείχνει ότι δεν πρόκειται κατά κύριο λόγο για στοιχεία που δεν μπορεί να βρει κάποιος σε δημόσιους ισολογισμούς. Ίσως, δηλαδή, τα έγγραφα να μην είναι αυτό που λέμε…αποκαλυπτικά.

Διάψευση από την Τράπεζα της Ελλάδος

Αρκετή ώρα μετά την δημοσιοποίηση της είδησης για την διαρροή εγγράφων, η ΤτΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: “Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος“.

Τα ερωτήματα από την διαρροή εγγράφων

Ειδικά μετά και την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ερωτήματα έχουν να κάνει πιο πολύ με το… μέλλον. Διότι ναι μεν τα έγγραφα αυτά μοιάζουν “ακίνδυνα”, ωστόσο αποτελούν ένα ξεκάθαρο «μήνυμα» από τους Anonymous Greece. Το μήνυμα που λέει «καταφέραμε να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία“.

Αυτό, φυσικά, δημιουργεί ερωτήματα.

Πρώτα και κύρια: Τα υπέκλεψαν όλα; Ή όλα τα αρχεία είναι αναρτημένα και μπορεί να τα βρει ο καθένας; Σε αυτό μοιάζει να έχει “απαντήσει” η ανακοίνωση της ΤτΕ. Δεύτερον, το… πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Δηλαδή αν είναι ικανοί να πάρουν στα χέρια τους άλλα αρχεία, ακόμη και απόρρητα. Διότι από την πλευρά των Anonymous Greece, οι απειλές… περισσεύουν.

Ένα ακόμη ζήτημα που έχει ενδιαφέρον, είναι το ποια θα είναι η απάντηση των χάκερς στην ανακοίνωση της ΤτΕ. Διότι η ανακοίνωση αυτή ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει πως οι Anonymous Greece κατάφεραν… μια τρύπα στο νερό. Θα απαντήσουν;

Η… αποθέωση στο Facebook για την διαρροή εγγράφων!

Διαρροή εγγράφων οι Anonymous Greece; Αποθέωση οι χρήστες του Facebook! Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί το τι συνέβη (σ.σ. για την ακρίβεια το τι εξακολουθεί να συμβαίνει) κάτω από την δημοσίευση των χάκερς.

Χιλιάδες χρήστες έχουν κάνει like, εκατοντάδες μοιράστηκαν την ανάρτηση, ενώ τα σχόλια… δίνουν και παίρνουν. Τα περισσότερα δε, αποθεωτικά!

Δείτε μερικά -μόνο- από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση Anonymous Greece Anonymous Greece Anonymous Greece Anonymous Anonymous διαρροή εγγράφων διαρροή εγγράφων

Τα… προειδοποιητικά “πυρά” για την διαρροή εγγράφων

Οι Anonymous Greece είχαν προειδοποιήσει για την διαρροή κρατικών εγγράφων από χθες (25.09.2017). Οι χάκερς είχαν γράψει σε μήνυμά τους στο facebook: “Αρχεία (10 GB) από κυβερνητικούς servers θα γίνουν διαρροή αύριο. Θα ανεβάσουμε links για το κατέβασμα τους. Έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τα κατεβάσει”.

Αρχεία (10 GB) από κυβερνητικούς servers θα γίνουν διαρροή αύριο. Θα ανεβάσουμε links για το κατέβασμα τους. Έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τα κατεβάσει. #AnonymousGreece

Geplaatst door Anonymous Greece op maandag 25 september 2017

Οι Anonymous Greece φαίνεται πως έχουν βάλει σκοπό να κάνουν καθημερινές παρεμβάσεις στην ελληνική πραγματικότητα.

“Επιθέσεις από το Σάββατο”

Οι Anonymous Greece έχουν ξεκινήσει τις επιθέσεις στην ελληνική κυβέρνηση από το Σάββατο, 23.09.2017. Στην αρχή έριξαν την σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Στην συνέχεια την σελίδα της ΤτΕ. Μετά από όλα αυτά έστειλαν νέο απειλητικό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση.

Το βράδυ της Κυριακής (24.09.2017) έγραψαν νέο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση! Στην σελίδα τους στο facebook έγραψαν: “Προς “Κυβέρνηση της Ελλάδος” Ελπίζουμε, ένα μικρό δείγμα να το πήρατε. Τα χειρότερα για εσάς έρχονται! Ο λαός δεν σας φοβάται!”.

Απειλές σε ΕΟΠΥΥ και Τράπεζα Πειραιώς

Την Δευτέρα (25.09.2017) το πρωί λοιπόν επέστρεψαν, σχολιάζοντας την επίθεση την Τράπεζα της Ελλάδος και απειλώντας τον ΕΟΠΥΥ και την Τράπεζα Πειραιώς.


“ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Πρός: ΕΟΠΥΥ , Τράπεζα Πειραιώς. 2 Βάσεις δεδομένων είναι στα χέρια μας. Μία λάθος κίνηση και όλα θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας!” ανέφεραν στην σελίδα τους στο facebook.

| ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Πρός: ΕΟΠΥΥ , Τράπεζα Πειραιώς. | 2 Βάσεις δεδομένων είναι στα χέρια μας. Μία λάθος κίνηση και όλα θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας! #AnonymousGreece

Geplaatst door Anonymous Greece op maandag 25 september 2017

Η επίθεση στην ΤτΕ

Οι Anonymous Greece “έριξαν” το μεσημέρι της Κυριακής (24.09.2017) και την σελίδα της “Τράπεζας της Ελλάδος”. Η σελίδα, σύμφωνα με τους Anonymous Greece “έπεσε”. Αν κάποιος επιχειρήσει να μπει, θα παρατηρήσει ότι η σελίδα δεν φορτώνεται και αν καταφέρει και μπει τότε… σέρνεται.

Στο μεταξύ με το νέο τους μήνυμα οι Anonymous Greece απειλούν με επίθεση και την ΑΑΔΕ.

Επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος! ~ Το http://deltio.tnomik.gr/ παραμένει εκτός εδώ και 27 ώρες! ΑΑΔΕ Warning. You are the next target! #AnonymousGreece

Geplaatst door Anonymous Greece op zondag 24 september 2017

Πλειστηριασμοί και μικρή Νεφέλη

Οι χάκερς, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν γίνει ο εφιάλτης διάφορων κυβερνήσεων, πήραν θέση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλά και την μικρή Νεφέλη.

Μάλιστα, οι Anonymous Greece φρόντισαν το Σάββατο (23.09.2017) να “ρίξουν” την σελίδα που γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Η σελίδα για παραπάνω από μία μέρα δεν λειτουργούσε ενώ σήμανε συναγερμός στις Αρχές. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για το περιστατικό.

Ωστόσο, οι Anonymous Greece δεν έμειναν σε αυτό… Έστειλαν ένα πολύ σκληρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση.

“Σύντομα θα σας δώσουμε τα κλειδιά στο χέρι”

«Υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα “κλειδιά στο χέρι”», καταλήγει το μήνυμα που έστειλε προς την κυβέρνηση μέσω της σελίδας τους στο Facebook οι Anonymous Greece.

Στο μήνυμα προς την κυβέρνηση οι Anonymous Greece καταφέρονται κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και προειδοποιούν: «Αρπακτικά νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να το κάνετε; Αν νομίζετε πως ναι, είστε πολύ γελασμένοι, σύντομα θα πάρετε την απάντηση από τους Anonymous Greece για να δείτε τη δύναμη των Ελλήνων!».

Αναφέρονται επίσης στην άρνηση του ΕΟΠΥΥ να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς της μικρής Νεφέλης στο εξωτερικό.

Αναλυτικά, το μήνυμα των Anonymous:

«Αγαπητή ελληνική κυβέρνηση,

στην χώρα όπου η πρόσβαση στην Υγεία κατάντησε πολυτέλεια για τον φτωχό, η ανάλγητη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αρνείται να καλύψει τα έξοδα μετάβασης της μικρής Νεφέλης στο εξωτερικό, ώστε να αντιμετωπιστεί η σοβαρή ασθένειά της.

Η ώρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πλησιάζει, όλα τα ξένα κοράκια έχουν πάρει θέση και περιμένουν πώς και πώς να αρπάξουν τις περιουσίες των φτωχών Ελλήνων πολιτών!

Αρπακτικά νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να το κάνετε; Αν νομίζετε πως ναι, είστε πολύ γελασμένοι, σύντομα θα πάρετε την απάντηση από τους Anonymous Greece για να δείτε τη δύναμη των Ελλήνων!

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Κυβερνητικοί μασόνοι και μη θα τα πούμε σύντομα.

Υ.Γ. Υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα “κλειδιά στο χέρι”».

Νέα μηνύματα

Λίγες ώρες αργότερα, οι Anonymous Greece επέστρεψαν και πάλι με νέες απειλές.”Κανένα σπίτι δεν θα αγγίξετε! Greek Government, be ready. Έρχονται πολλά!” έγραψαν στο Facebook.

Κανένα σπίτι δεν θα αγγίξετε! Greek Government, be ready. Έρχονται πολλά! #AnonymousGreece

Geplaatst door Anonymous Greece op zaterdag 23 september 2017

Είστε αδύναμοι μπροστά μας! Ο λαός μας δεν σας φοβάται! Όλα θα τα βρείτε μπροστά σας! #AnonymousGreece

Geplaatst door Anonymous Greece op zaterdag 23 september 2017

#TAGS MM