Ελλάδα

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ξεκίνησε η συνταγογράφηση με λίστες αναμονής… έως 400 ατόμων! video

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο ξεκίνησε, με τους φαρμακοποιούς να αναφέρουν ότι η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ήδη οι λίστες αναμονής είναι πολύ μεγάλες.

Το Live News βρέθηκε σε φαρμακείο στον Πειραιά, όπου η λίστα αναμονής για το εμβόλιο της γρίπης ξεπερνά τα 400 άτομα (!) και μίλησε με την κ. Κλαίρη Παρμάκη, φαρμακοποιό.

Click4more: Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατομμύρια αντιγριπικά εμβόλια για το 2020

«Στο φαρμακείο μας η ζήτηση είχε ξεκινήσει από τον Αύγουστο. Αυτή τη στιγμή είμαστε ήδη στα 400 άτομα σε αναμονή. Σήμερα παραλάβαμε κάποια και έχουμε ξεκινήσει τους εμβολιασμούς», είπε η κ. Παρμάκη.

«Πρέπει να διατηρηθεί ψυχραιμία από τον κόσμο και να εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες. Δεν μπορούμε να εμβολιάσουμε όλο τον πληθυσμό με 4 εκατ. δόσεις, αλλά μπορούμε να προφυλάξουμε όσους το έχουν ανάγκη», συνέχισε η ίδια.

Περιγράφοντας τον «πανικό» που έχει προκύψει με το ζήτημα, η ίδια ανέφερε ότι «ήρθαν άνθρωποι που δεν είχαν εμβολιαστεί ποτέ, και όπως σας είπα η ζήτηση ξεκίνησε από τον Αύγουστο».

Δείτε το ρεπορτάζ του Live News

Πηγή: Live News.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύρος: «Ήταν ξεκάθαρη επιθετική ενέργεια» επιμένει η δικηγόρος της οικογένειας της διασώστριας – Το κενό των 7 δευτερολέπτων πριν τον θάνατό της
Η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της 41χρονης μιλά για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης τα οποία σύμφωνα με την ίδια είναι «αδιαμφισβήτητα»
Το θύμα και ο δράστης στη Σύρο
Σαλμονέλα: 9 ερωτήσεις και απαντήσεις από τον ΕΦΕΤ – Γιατί πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα το καλοκαίρι
Όπως τονίζει ο ΕΦΕΤ, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η αυξημένη θερμοκρασία του περιβάλλοντος δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό παθογόνων μικροοργανισμών
Στήθος κοτόπουλου
Γυναίκα γέννησε μέσα σε ταξί στο δρόμο για το μαιευτήριο: «Βοηθήσαμε τη ζωή και αφήσαμε το μαύρο πίσω» λέει ο οδηγός
Ο οδηγός περιέγραψε την εμπειρία ως μία από τις πιο δυνατές στιγμές της ζωής του, λέγοντας πως η μεγαλύτερη ανακούφιση ήρθε όταν άκουσε το πρώτο κλάμα του μωρού
Απεργιακή συγκέντρωση αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, στα γραφεία του ΣΑΤΑ και πορεία στην πλατεία Συντάγματος, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές αντιδρούν σε διατάξεις του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση και ξεκίνησαν εικοσιτετράωρες, επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι η παράταση του μέτρου για την ηλεκτροκίνηση που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο μέχρι το 2035, καθότι υποστηρίζουν πως είναι πολύ ακριβά τα οχήματα και δεν υπάρχουν και οι υποδομές ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των οχημάτων. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση είναι και το άρθρο 52 που αφορά τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης με οδηγό. Οι εκπρόσωποι των ταξί υποστηρίζουν πως αυτή η ρύθμιση, ανοίγει το δρόμο σε εταιρείες ενοικιαζομένων με οδηγό, δημιουργώντας, όπως λένε, συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς θα πραγματοποιούν αστικές κούρσες. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)