Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών: Σε πλήρη ετοιμότητα τα σχολικά λεωφορεία στην Αττική για τη μεταφορά των μαθητών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κάθε λεωφορείο είναι έξω από το σχολείο» , τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής, κατά την παρουσίαση του θέματος της ετοιμότητας για τη μεταφορά των μαθητών.

Υπογράμμισε ότι με «πολλή και μεθοδική δουλειά από την Περιφέρεια Αττικής», επιτεύχθηκε «το αυτονόητο δηλαδή η έγκαιρη κάλυψη μιας προγραμματισμένης ανάγκης και μάλιστα σε ετήσια βάση» όπως είναι η μεταφορά κάθε μαθητή στο σχολείο του.

Σημείωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες μέσω 1116 εκτελούμενων δρομολογίων για την μεταφορά συνολικά 21766 μαθητών, εκ των οποίων περίπου οι μισοί ζουν στην Ανατολική Αττική (10.781). Το ζήτημα της μεταφοράς και των δρομολογίων επισήμανε έχει τακτοποιηθεί σε ποσοστό 99%, και θα ολοκληρωθεί με την τελική εικόνα που θα διαμορφωθεί μετά την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων.

Ο αντιπεριφερειάρχης, χαρακτήρισε απόλυτα θετική αυτήν την εξέλιξη, η οποία άλλωστε είχε επαναληφθεί και τα προηγούμενα έτη το 2017, το 2016 και το 2015». Εικόνα, σημείωσε «τελείως διαφορετική από αυτή της «γενικευμένης απαξίας» που παραλάβαμε το 2014. «Η κατάσταση ήταν χαώδης», υπενθύμισε, με «ελάχιστα δρομολόγια έτοιμα να ξεκινήσουν και τους μαθητές κυρίως από τα μουσικά σχολεία αλλά και την Αν Αττική να διαδηλώνουν για να τακτοποιηθεί το ζήτημα της μεταφοράς τους, περίπου στα μέσα Δεκέμβριου» .

Τέλος ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για την περίοδο 2019-2023 θα βγει εντός του 2018, ώστε να είναι απολύτως έτοιμος το Σεπτέμβρη του 2019.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις