Ελλάδα

Αντόνιο Μπαντέρας – Θεσσαλονίκη: Κλακέτα σήμερα και η Μίκρα αγνώριστη

Το πρώτο «φώτα, κάμερα, πάμε» του «The Enforcer», της πρώτης ταινίας του Χόλιγουντ με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας, η παραγωγή της οποίας θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, θα ακουστεί σήμερα το απόγευμα.

Δύο σκηνές είναι προγραμματισμένο να γυριστούν στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σε μια από τις οποίες -με βάση τον σχεδιασμό- θα συμμετάσχει και ο πρωταγωνιστής, ο αστέρας του Χόλιγουντ Αντόνιο Μπαντέρας, ο οποίος έφτασε την περασμένη Παρασκευή στην πόλη.

Τα γυρίσματα της Δευτέρας αναμένεται να ξεκινήσουν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και θα έχουν στο επίκεντρο το σκηνικό, που κατασκευάστηκε για τον σκοπό αυτό σ’ ένα μέρος των εγκαταστάσεων του Γ.Σ Ηρακλή. Για τις ανάγκες των σκηνών στο σημείο αυτό της πόλης, γήπεδα ποδοσφαίρου έπρεπε να «μεταμορφωθούν» σε γήπεδα γκολφ.

banderas banderas banderas banderas banderas

Πρώτη ημέρα γυρισμάτων και μια έκπληξη για το συνεργείο

Ο Γ.Σ Ηρακλής επιφυλάσσει και μια έκπληξη σε στέλεχος της παραγωγής, που έχει το ίδιο επώνυμο με τον Ντέιβιντ Ίνγκραμ, τον Αμερικάνο πρώην καλαθοσφαιριστή της ομάδας του Ηρακλή, που αποτέλεσε και τον μεγάλο σταρ της ομάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ο αριστερόχειρας γκαρντ 1.93 ύψους που φόρτωνε με 30άρες, 40άρες και 50άρες τα καλάθια των αντιπάλων της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή ήρθε στο νου των ανθρώπων του Γ.Σ όταν έμαθαν πως στο crew της ταινίας υπήρχε άτομο με το ίδιο επώνυμο. Έτσι, είναι προγραμματισμένο κάποια στιγμή που θα υπάρχει μικρή ανάπαυλα των γυρισμάτων που θα γίνουν σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Ηρακλή, ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλής, Φώτης Θέος να δώσει στον συνεπώνυμο του Ντέιβιντ Ίνγκραμ, μια φανέλα με το επώνυμο του μπασκετμπολίστα που έγραψε ιστορία με την ομάδα του Γηραιού.

Με το σετ της ταινίας να είναι περίκλειστο, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, όπως και να τηρηθεί κάθε θεσμοθετημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, το γύρισμα των δύο συγκεκριμένων σκηνών έχει ιστορική σημασία για την «είσοδο» της Θεσσαλονίκης στα στόχαστρα των μεγάλων χολιγουντιανών στούντιο: οι σημερινές σκηνές είναι το πρώτο «τεστ» για τον επαγγελματισμό των Ελλήνων συντελεστών της ταινίας, το πρώτο «τεστ» για το αν η Θεσσαλονίκη μπορεί έχει το δικό της αστέρι στον -προδιαγραφών Χόλιγουντ πια- κινηματογραφικό χάρτη ώστε από εδώ και πέρα να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη σε επίπεδο οικονομικό όπως και προβολής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν τα ισχυρά φαινόμενα
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14, στα δυτικά τους 13 με 15, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 10 βαθμούς Κελσίου
καιρός
«Το είχαν ξανακάνει» λέει συμμαθητής των 15χρονων που ενεπλάκησαν στο τροχαίο δυστύχημα στη Λούτσα
Οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο ανήλικος που έχασε τη ζωή του ήταν στη θέση του συνοδηγού, ωστόσο η μητέρα του οδηγού αρνείται ότι το παιδί της οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στην οικογένειά της
Τροχαίο δυστύχημα στη Λούτσα
Έσπασε την πόρτα και όρμησε να σκοτώσει μητέρα δύο παιδιών στον Βόλο – Την έσωσε το panic button
Στο δικαστήριο, ο 36χρονος παραδέχθηκε πως δεν έπρεπε να πράξει με τέτοιο τρόπο, και προσπάθησε να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του λέγοντας πως είχε καταναλώσει αλκοόλ και χάπια
man closing his hand tightly. Clenched fist. Hand gesture. Fight, strength and determination concept.