Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Απαγωγή επιχειρηματία στο Ντράφι: Τα στοιχεία που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Απαγωγή επιχειρηματία στο Ντράφι: Τα τελευταία stories στο Instagram από την ταβέρνα πριν τον αρπάξουν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες γύρω από την απαγωγή του 40χρονου επιχειρηματία από το Ντράφι, με τις αρχές να αξιολογούν προσεκτικά όλα τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους μέχρι στιγμής. Πρόκειται για μια υπόθεση που χρήζει λεπτών χειρισμών, ειδικά μετά το μήνυμα των δραστών με το οποίο ζητούν λύτρα ύψους άνω του 1.000.000 ευρώ. 

Οι Αρχές πάντως εκτιμούν ότι οι απαγωγείς του 40χρονου επιχειρηματία από το Ντράφι σχετίζονται με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Ο 40χρονος, που είναι ιδιοκτήτης καταστήματος με ανταλλακτικά αυτοκινήτων στις Αχαρνές, έπεσε θύμα απαγωγής έξω από το σπίτι του το βράδυ της Τρίτης (28.12.2021). 

Την αρπαγή του ανέφερε στις Αρχές φιλικό του πρόσωπο που μιλούσαν στο τηλέφωνο, ενώ εκείνος επέστρεφε στο σπίτι του. Η κλήση, διάρκειας 22 λεπτών, ολοκληρώθηκε στις 00.02 και στα τελευταία δευτερόλεπτα ακούγονται οι απαγωγείς του επιχειρηματία.

Οι απαγωγείς έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια του 40χρονου επιχειρηματία, ζητώντας λύτρα και στέλνοντας τους μια φωτογραφία του θύματος. Η επόμενη επικοινωνία τους με την οικογένεια – σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr – θεωρείται κρίσιμη και οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι σημαντικό οι δράστες να καταλάβουν πόσα χρήματα διαθέτει ο επιχειρηματίας, καθώς το ποσό που ζητούν είναι πολύ μεγάλο. 

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι εξετάζεται προσεκτικά κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης και «χτενίζουν» την περιοχή. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ήδη τόσο το στίγμα των κινητών τηλεφώνων που βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα της απαγωγής, όσο και τα όσα έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας. Ερευνάται επίσης και το παρελθόν του 40χρονου επιχειρηματία. 

Το χρονικό της επίθεσης

Τη στιγμή που «χτύπησαν» οι απαγωγείς, ο 40χρονος μιλούσε στο τηλέφωνο με φιλικό του πρόσωπο. Η κλήση, διάρκειας 22 λεπτών, ολοκληρώθηκε στις 00.02 και στα τελευταία δευτερόλεπτα ακούγονται οι απαγωγείς του επιχειρηματία. Ο 40χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ήρεμος και χαλαρός και από τη συμπεριφορά του έδειχνε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, πιθανώς για να ενημερωθεί η αστυνομία, όταν του επιτέθηκαν. 

Ένας από τους απαγωγείς, όταν διαπίστωσε πως υπήρχε κινητό τηλέφωνο, το άρπαξε και το έκλεισε, χωρίς όμως να το απενεργοποιήσει. Στο μεταξύ, η γυναίκα έχοντας αντιληφθεί τι συνέβη, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. 

Υπενθυμίζεται πως ο επιχειρηματίας βρισκόταν το βράδυ της Τρίτης σε ταβέρνα στο Ίλιον, όπως αποκαλύπτεται και από τα stories που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ενώ στα Σπάτα βρέθηκαν 2 καμμένα αυτοκίνητα, τα οποία εικάζεται πως χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες για να απαγάγουν τον επιχειρηματία και μετά τα κατέστρεψαν για να μην αφήσουν ίχνη.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις