Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Απαγωγή Κυπαρίσση: Στην ανακρίτρια οι 3 κατηγορούμενοι – Πώς έβαλαν στο στόχαστρο τον επιχειρηματία

Απαγωγή Κυπαρίσση: Στην ανακρίτρια οι 3 κατηγορούμενοι – Πώς έβαλαν στο στόχαστρο τον επιχειρηματία

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θα οδηγηθούν σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση προκειμένου να απολογηθούν για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Κατηγορούμενοι για την απαγωγή είναι ένας 34χρονος, μία 39χρονη και ο 41χρονος σύντροφό της.

Ο 34χρονος φέρεται να έπαιξε κεντρικό ρόλο στην υπόθεση ενώ σπίτι του, στο Μενίδι, κατασχέθηκαν 300.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μέρος από τα λύτρα που κατέβαλε η οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση για να τον απελευθερώσουν.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε προανακριτικά ότι έβαλε στο «στόχαστρο» τον επιχειρηματία λόγω των αναρτήσεων που έκανε στο Instagram καθώς έδειχνε, όπως είπε χαρακτηριστικά, πως «έκανε ζωή» και είχε λεφτά και συνεπώς θα μπορούσε να πληρώσει τα λύτρα που θα ζητούσαν.

Από την άλλη η γυναίκα της υπόθεσης, φέρεται να ήταν εκείνη, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, που παρακολουθούσε τις αναρτήσεις του επιχειρηματία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να είχε προμηθεύσει τους απαγωγείς με κινητά τηλέφωνα, κάρτες χρόνου ομιλίας και οχήματα και ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τα λύτρα.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας κρατήθηκε για 66 ημέρες με τους απαγωγείς να λαμβάνουν λύτρα 800.000 ευρώ.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται προκειμένου ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα τρία με τέσσερα άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένα ακόμα άτομο που αναζητείται.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και επτά πλημμελήματα και συγκεκριμένα για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση, εμπρησμό με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ´εξακολούθηση, οπλοφορία κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής και βία κατά υπαλλήλων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις