Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σχεδόν 1.500 παραβάσεις την Κυριακή

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σχεδόν 1.500 παραβάσεις την Κυριακή

Ήταν ο καιρός καλός, πλησιάζει επιτέλους και το τέλος της , δεν ήθελε και πολύ. Πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν. Άλλοι όπως πρέπει και με… μήνυμα ή βεβαίωση. Κι άλλοι, πάλι, όχι και παραβάσεις έφεραν πρόστιμα.

Μόνο χθες Κυριακή έπεσαν πρόστιμα σε 1.408 πολίτες που θέλησαν να «σπάσουν» την καραντίνα αλλά το έκαναν αδικαιολόγητα. Υπενθυμίζεται ότι αυτές οι παραβάσεις συνοδεύονται από πρόστιμο 150 ευρώ.

Πρωταθλήτρια στους «απείθαρχους» για άλλη μια φορά η Αττική με 476 παραβάσεις και ακολούθησαν: Θεσσαλονίκη 262, Κρήτη 158, Κεντρική Μακεδονία 103, Δυτική Ελλάδα 86, Ιόνια Νησιά 65, Πελοπόννησος 57, Στερεά Ελλάδα 46, Θεσσαλία 38, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 38, Νότιο Αιγαίο 30, Βόρειο Αιγαίο 21, Ήπειρος 19 και Δυτική Μακεδονία εννέα.

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 54.417 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά σε εκείνους που θέλησαν να «σπάσουν» την απαγόρευση κυκλοφορίας για αλλαγή νομού, οι παραβάσεις που καταγράφηκαν ήταν 69.

Οι συγκεκριμένες παραβάσεις βεβαιώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις εξής περιοχές: Στην Αττική 53, στην Κεντρική Μακεδονία εννέα, στη Θεσσαλονίκη τρεις, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δύο, στη Δυτική Μακεδονία μία και στη Στερεά Ελλάδα, επίσης, μία. Σημειώνεται, ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 57 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Από την έναρξη του μέτρου έχουν βεβαιωθεί, συνολικά, 1.245 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 816 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Τα μαγαζιά

Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα.

Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 523 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 500 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις