Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Απαγορεύτηκε από την αστυνομία η συγκέντρωση για τον Γιάννη Μιχαηλίδη στο Μοναστηράκι

Απαγορεύτηκε από την αστυνομία η συγκέντρωση για τον Γιάννη Μιχαηλίδη στο Μοναστηράκι

Με απόφασή της η ΕΛΑΣ προχώρησε σε απαγόρευση πραγματοποίησης της συγκέντρωσης, που ήταν να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00 στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση οι αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση, καθώς οι διοργανωτές δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες σχετικά με τις δημόσιες συναθροίσεις και γιατί η διεξαγωγή της εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών:

«Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 29-7-2022 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Μοναστηρακίου από μέλη της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ» στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις κατωτέρω οδούς:

Συμβολή των οδών Αμβροσίου Φραντζή και Καλλιρρόης- Καλλιρόης- Αρδηττού- Λ. Βασιλέως Κων/νου- Ριζάρη- Λ. Βασιλίσσης Σοφίας- Ακαδημίας- Χαλκοκονδύλη- Σωκράτους- Πειραιώς- Αγίων Ασωμάτων- Αποστόλου Παύλου- Ροβέρτου Γκάλι- Γαριβάλδη- Μουσών- Όρλωφ- Τσάμη Καρατάσου- Αναστασίου Ζίννη- Αμβροσίου Φραντζή και Καλλιρρόης κατά το χρονικό διάστημα από 17:00 της σήμερον 29-7-2022 έως την 02:00 της 30-7-2022.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν. 4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατή η τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και, αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργία των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις