Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Απάνθρωπες συνθήκες στο Δρομοκαΐτειο, εκκενώθηκε πτέρυγα λόγω κοριών

Απάνθρωπες συνθήκες στο Δρομοκαΐτειο, εκκενώθηκε πτέρυγα λόγω κοριών
Newsit - Ειρήνη Μιλή

– Συγκλονίζουν οι περιγραφές του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και νοσηλευτών στο newsit.gr
– Η κατάσταση στο Ίδρυμα έχει επιδεινωθεί τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και οι ελλείψεις αποκαλύφθηκαν σε όλες τους τις διαστάσεις με το μεταναστευτικό
– Δυστυχώς η στάση της Πολιτείας απέναντι στα χρονίζοντα προβλήματα του Δρομοκαΐτειου είναι αυτή του απαθούς θεατή

Για ανθρώπους που στοιβάζονται σαν ζώα σε ένα νοσοκομείο που θυμίζει αποθήκη ψυχών χωρίς υποδομές και στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, αναφερόμενος στο Δρομοκαΐτειο.

Τελευταίο περιστατικό, η εμφάνιση κοριών (!) που είχε ως αποτέλεσμα να “φάνε τους ασθενείς” και να εκκενωθεί μια πτέρυγα με 30 κρεβάτια.

“Έχουν γεμίσει τα τμήματα ψείρες, ψώρα και κοριούς” αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

“Δουλεύω εδώ πάνω από 20 χρόνια και δεν είχα συναντήσει ποτέ κάτι τέτοιο”, δηλώνει με την σειρά του στο Newsit.gr ο Ιωσήφ Σίσκας, νοσηλευτής του ψυχιατρικού νοσοκομείου.

“Όλο αυτό έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην έλλειψη ελεύθερων κλινών γι’ αυτούς που διατίθενται στην εφημερία”, προσθέτει.

Δρομοκαΐτειο: Ο Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στο Newsit για την τραγική κατάσταση

“Δυστυχώς η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο δεν είναι καθόλου καλή. Η κοινωνική και οικονομική κρίση, έχουν μετατρέψει το ίδρυμα σε αποθήκη ψυχών.

Εισάγονται πολλοί περισσότεροι ασθενείς, οξέα περιστατικά και μάλιστα μη ψυχιατρικά από τα διαθέσιμα κρεβάτια που έχουμε.

Πολλές φορές αναγκαζόμαστε μέσα στην νύχτα, να μεταφέρουμε ασθενείς παλαιότερους σε άλλες πτέρυγες προκείμενου να νοσηλευτούν οι νεοεισερχόμενοι ασθενείς. Αυτό είναι πραγματικά απάνθρωπο.

Εισάγονται ασθενείς, αυτιστικά άτομα χωρίς εμείς να έχουμε την υποδομή νοσηλείας.

Το αποτέλεσμα είναι εδώ και έξι μήνες κάποιοι αυτιστικοί να είναι καθηλωμένοι στα τέσσερα. Οι συνθήκες νοσηλείας των παιδιών αυτών είναι απάνθρωπες, ούτε τα ζώα δεν δένονται τόσο πολύ καιρό.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, από το υπουργείο Υγείας δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

Εικόνες Μόριας…

Το Δρομοκαΐτειο θυμίζει hotspot, εισάγονται παρά πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες με ασθένειες, προκειμένου να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και βέβαια χωρίς να φταίνε οι ίδιοι, όπως και οι άστεγοι που εισάγονται.

Έτσι, έχουν γεμίσει τα τμήματα ψείρες, ψώρα και ένα τμήμα οξέων περιστατικών 30 κλινών,έκλεισε την Τρίτη (20.11.2018), επειδή εδώ και 1,5 μήνα έχει κοριούς και δεν μπορούν να εξολοθρευτούν. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν καταφάει και οι κοριοί τους ασθενείς.

Πρέπει να ληφθούν μέτρα, προκειμένου το ίδρυμα να είναι αμιγώς ψυχιατρικό νοσοκομείο και όχι να εξυπηρετεί όλα τα προνοιακά περιστατικά”, καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Θάλαμοι εστίες μολύνσεων

“Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία απολύμανσης χωρίς αποτέλεσμα και έτσι εκκενώθηκαν οι δύο θάλαμοι”, αναφέρει στο Newsit, ο Ιωσήφ Σίσκας, νοσηλευτής του Δρομοκαΐτειου.

“Τους τελευταίους μήνες εμφανίστηκαν στο Δρομοκαΐτειο, στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό τμήμα κοριοί οι οποίοι είχαν να εμφανιστούν παρά πολλά χρόνια. Εγώ δουλεύω εδώ πάνω από 20 χρόνια και δεν τους είχα συναντήσει ποτέ.

Για την αντιμετώπιση, αρχικά κλήθηκε μια ιδιωτική εταιρεία για να κάνει απολύμανση. Έκλεισαν προληπτικά οι δύο θάλαμοι, έγινε θεραπεία στους ασθενείς σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες, έγινε μια τεράστια προσπάθεια αλλά στη συνέχεια, μετά από λίγες μέρες εμφανίστηκαν πάλι.

Πραγματοποιήθηκε πάλι η διαδικασία για δύο φορές ακόμα χωρίς αποτέλεσμα. Προκειμένου να μην πολλαπλασιαστεί το φαινόμενο, κλήθηκε άλλη εταιρεία που χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή μέθοδο, εφαρμογή υψηλής θερμοκρασίας που φτάνει τους 60 βαθμούς Κελσίου, έγινε εκκένωση του χώρου, δηλαδή οι εναπομείναντες ασθενείς – 13 τον αριθμό – μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο μέσα στο νοσοκομείο μαζί με όλο το προσωπικό. Από την Τρίτη (20.11.2018) το πρωί έχει ξεκινήσει μια διαδικασία να γίνει απολύμανση σε όλο το τμήμα χωρίς την παρουσία κανενός μέσα.

Όλο αυτό έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην έλλειψη ελεύθερων κλινών γι’ αυτούς που διατίθενται στην εφημερία, γιατί αναγκαστικά μερικά δωμάτια έμεναν κλειστά λόγω της απολύμανσης, οπότε για τις επόμενες εβδομάδες, στην ουσία 30 κρεβάτια από το Δρομοκαΐτειο αφαιρούνται από την εφημερία, πράγμα που θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις