Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Απάντηση της Περιφέρειας στον δικηγόρο της Βαρβάρας Φύτρου!

Απάντηση της Περιφέρειας στον δικηγόρο της Βαρβάρας Φύτρου!

Τα όσα ήρθαν στο “φως” της δημοσιότητας από την κατάθεση της Βαρβάρας Φύτρου, της γυναίκας που είδε να χάνει ολόκληρο τον κόσμο της στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, αλλά και όσα δήλωσε ο δικηγόρος της, Βασίλης Καπερνάρος, προκάλεσαν την απάντηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η Βαρβάρα Φύτρου έχασε στο Μάτι τα πάντα… Τον σύζυγό της Γρηγόρη, την 13χρονη κόρη της Εβίτα, τον 11χρονο γιο της Ανδρέα. Στην κατάθεσή της, που είδε το “φως” της δημοσιότητας χθες, Κυριακή 26.08.2018, κάνει λόγο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο!

«Πρέπει να βρείτε ποιοι φταίνε. Εγώ θεωρώ αυτούς τους ανθρώπους υπεύθυνους για ό,τι έγινε εκείνο το απόγευμα και έχασα την οικογένειά μου», ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής στην κατάθεσή της, η οποία παραδόθηκε στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της εντολής του για προκαταρκτική εξέταση.

Παράλληλα και ο συνήγορος της Βαρβάρας Φύτρου, μιλώντας στην εφημερίδα, κατήγγειλε ότι είχε ενημερωθεί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, πως δεν λειτουργούσε ικανοποιητικά το σχέδιο πολιτικής προστασίας αλλά όπως αποδείχθηκε δεν έκανε τίποτα απολύτως.

Δηλώσεις που έφεραν και την απάντηση της Περιφέρειας Αττικής…

Η απάντηση της Περιφέρειας στην κατάθεση Φύτρου

Η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει χαρακτηριστικά: “Σύμφωνα με αυτές (σ.σ. τις δηλώσεις του δικηγόρου), η Περιφερειάρχης είχε ενημερωθεί ότι δεν λειτουργούσε ικανοποιητικά το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα.

Ως γνωστόν οι Δήμοι ούτε ελέγχονται από την αιρετή Περιφέρεια ούτε είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν στην αιρετή Περιφέρεια τις αποφάσεις τους ή τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δημοτικών τους Συμβουλίων.

Αν κάποια από αυτά χρειάζεται να υποβληθούν για έλεγχο νομιμότητας, αυτά τίθενται προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που δεν έχει καμία σχέση με την αιρετή Περιφέρεια.

Με απλά λόγια: η Περιφέρεια δεν είναι ο Προϊστάμενος ούτε ο Επιθεωρητής των Δήμων.

Εξ αυτών συνάγεται ότι η Περιφερειάρχης και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ουδεμία γνώση είχαν ή μπορούσαν να έχουν για ύπαρξη ή μη ύπαρξη οιουδήποτε σχεδίου του Δήμου Μαραθώνα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις