Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

ΑΠΕ: Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί οδηγούνται στο δικαστήριο

Έλληνες στρατιωτικοί

– Στα δικαστήρια της Αδριανούπολης μεταφέρονται οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους την 1η Μαρτίου
– Συνάντηση Καμμένου – Τσίπρα στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου γι αυτό το θέμα
– Παρέμβαση των ΗΠΑ για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών
– Ο ρόλος του τηλεφωνήματος της Μέρκελ στον Ερντογάν

Αν και η είδηση διαψεύδεται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Ελλάδας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί οδηγούνται στο δικαστήριο…

Στην αίθουσα του δικαστηρίου οδηγούνται σύμφωνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ με πληροφορίες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης εν αναμονή της δίκης τους.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο.

Στην Αθήνα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο το θέμα των δυο Ελλήνων αξιωματικών.

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα συζητήσουν τις περαιτέρω ενέργειες για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

Και κυρίως το αν πρέπει, πως και πότε να διεθνοποιηθεί το ζήτημα. Το οποίο, πάντως, έχει ήδη πάρει διαστάσεις καθώς η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έθεσε το ζήτημα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν. Το αποκάλυψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τη Σύνοδο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες.

Μάλλον όμως δεν θα είναι το μοναδικό που θα συζητηθεί…

Η παρέμβαση των ΗΠΑ και το τηλεφώνημα Μέρκελ στον Ερντογάν

Ο Τζέφρι Πάιατ βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (20.03.2018) στην Αδραβίδα για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018. Κι από εκεί έκανε την παρέμβασή του για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών», δήλωσε ο Τζέφρι Πάιατ. Και σημείωσε με νόημα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. «Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 19/03/2018 όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς η γερμανίδα καγκελάριος τηλεφώνησε στον Ταγίπ Ερντογάν και συζήτησε μαζί του το θέμα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις