Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Απέδρασε από το Δρομοκαϊτειο η Βίκυ Σταμάτη – “Δεν θα πεθάνω εδώ, τρελή κι εγκαταλελειμμένη” είπε μετά τη νέα απόρριψη της αποφυλάκισής της

Απέδρασε από το Δρομοκαϊτειο η Βίκυ Σταμάτη – “Δεν θα πεθάνω εδώ, τρελή κι εγκαταλελειμμένη” είπε μετά τη νέα απόρριψη της αποφυλάκισής της

– “Σας γράφω ένα γράμμα, θα το βρείτε – Δεν θα πεθάνω εδώ” είπε στον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση
– Στις 06:00 τα ξημερώματα είδαν οι φρουροί πως δεν ήταν στο δωμάτιό της η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου
– Εκτιμάται ότι απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο κάποια στιγμή ανάμεσα στη 01:30 και τις 05:00
– Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό της Βίκυς Σταμάτη
– Η απόδρασή της έρχεται μια μέρα μετά τη νέα απόρριψη του αιτήματος για αποφυλάκιση
– “Χθες το βράδυ στις 21:00 μίλησε με το παιδί της – Ήταν στενοχωρημένη, δεν μπορούσε να μιλήσει” είπε η μητέρα της
– Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος Βίκυς Σταμάτη: Να επιστρέψει αμέσως
– Ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου δεν απέκλεισε να είχε βοήθεια στην απόδραση
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η νέα απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης φαίνεται πως οδήγησε τη Βίκυ Σταμάτη στην απόφαση να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη το τελευταίο διάστημα με ψυχολογικά προβλήματα.
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε καταθέσει νέα αίτηση αποφυλάκισης ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ώστε να μπορεί να είναι κοντά στον ανήλικο γιο της.

Η απόδρασή της αποκαλύφθηκε περίπου στις 06:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ο φρουρός μπήκε στο δωμάτιο και διαπίστωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη δεν βρισκόταν εκεί. Το περίεργο είναι πως το δωμάτιο στο οποίο διέμενε η κα Σταμάτη φυλασσόταν από φρουρούς των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες, είχε κάγκελα και μπαλκονόπορτα κλεισμένη με λουκέτο!
Τα κλειδιά του δωματίου, τα είχαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όπως στο Mega ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ισίδωρος Πρώιος.


Όμως το πρωί, η μπαλκονόπορτα βρέθηκε ανοιχτή, το λουκέτο σπασμένο και η Βίκυ Σταμάτη εξαφανισμένη. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως απέδρασε κάποια στιγμή μετά τη 01:30 όταν έγινε ο τελευταίος έλεγχος και στις 05:00, μια ώρα πριν τον πρώτο έλεγχο της ημέρας.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση και η Βίκυ Σταμάτη αναζητείται. Ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, μέσω της πρωινής εκπομπής του Mega απηύθυνε έκκληση στην κα Σταμάτη να γυρίσει. Το ίδιο έκανε και ο έτερος δικηγόρος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος αποκάλυψε και το περιεχόμενο της τελευταίας συνομιλίας που είχε με την Βίκυ Σταμάτη στις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης, μετά την απόρριψη από το δικαστήριο της νέας αίτησης αποφυλάκισης.

“Εγώ δεν θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο τρελή κι εγκαταλελειμμένη. Εγώ θα πάω στο παιδί μου. Σας γράφω ένα γράμμα, θα το βρείτε”, είπε στον κ. Ραγκούση όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή του Mega, εκφράζοντας φόβους πως δεν αποκλείεται να κάνει κακό στη ζωή της.



Όπως τόνισε του έκανε εντύπωση η ηρεμία της όταν συζήτησαν πως και αυτή τη φορά η αίτησή της για αποφυλάκιση είχε απορριφθεί. Άλλε φορές, είπε ο κ. Ραγκούσης, εκνευριζόταν. Παράλληλα, απηύθυνε κι εκείνος έκκληση στην πελάτισσά του να επιστρέψει γιατί “αυτός που τη χρειάζεται είναι το παιδί της. Πρέπει να παραδοθεί για να είναι πραγματικά κοντά στο παιδί της”.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της μητέρας της, Γεωργίας. Μιλώντας στο Mega, η κα Σταμάτη δεν έκρυψε την ανησυχία της, λέγοντας πως το βράδυ της Τετάρτης στις 21:00 μίλησε με τον γιό της αλλά όχι για πολύ, καθώς του είπε πως είναι άρρωστη. Ήταν στενοχωρημένη για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης, είπε και παρακάλεσε την κόρη της να γυρίσει πίσω. Δεν έκρυψε ούτε κι εκείνη την ανησυχία της μήπως κάνει κακό στον εαυτό της.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom newsit.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
– ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε