Ελλάδα

Απειλούν με νεκρούς στην Υπατία – Ο ιδιοκτήτης ζητά την αποχώρησή τους

Σε σήριαλ έχει μετατραπεί το θέμα των μεταναστών-απεργών πείνας που βρίσκονται στο Μέγαρο Υπατία και οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, καθώς εδώ και ημέρες έχουν κόψει και το τσάι που έπιναν.

Και ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία τους, ο ιδιοκτήτης του νεοκλασικού κτιρίου, κ. Κωνσταντίνος Ρουτζούνης με επιστολή του ζητά την αποχώρηση των μεταναστών μιας και πέρασε το χρονικό διάστημα το οποίο είχαν συμφωνήσει.

Με επιστολή του προς τους εμπλεκόμενους υπουργούς, κ. Ραγκούση, Παπουτσή, Κατσέλη, Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου και Γερουλάνο ζητά την αποχώρησή τους με ειρηνικό τρόπο σε άλλο κτίριο και επισημαίνει ότι το κτίριο αυτό είναι πολιτιστικό μνημείο της πόλης, “ακατάλληλο για την απροσδόκητη αυτή χρήση και αξίζει προστασίας.

Μάλιστα, αναφέρει ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τις 30 Ιανουαρίου για την μετεγκατάστασή τους δεν έχουν ευοδωθεί αν και όπως σημειώνει βρέθηκε άλλο κτίριο αλλά υπήρξε απροθυμία των φορέων να υπογράψουν τη μίσθωσή του.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εσωτερικών, Άννα Νταλάρα διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν αποτελεί αρμοδιότητά της.

Πάντως, οι ίδιοι οι μετανάστες απεργοί πείνας διευκρινίζουν ότι δεν σκοπεύουν να μετακινηθούν και μάλιστα απειλούν πως εάν προσπαθήσει κάποιος να τους διώξει με τη βία, τότε θα πρέπει να φέρουν και 300 φέρετρα. Ωστόσο, ήδη επτά από τους απεργούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ουρολοιμώξεις και βαριές αναπνευστικές λοιμώξεις και τους χορηγούνται φάρμακα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με χιόνια στα ορεινά – Ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου
Βροχή
«Μάχη» για τη ζωή δίνει πέντε ημερών βρέφος στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης
«Το μωρό ταξίδεψε από τη Ρόδο με το αεροσκάφος αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο» αναφέρει ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
πόδια μωρού