Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Απελπισία στις ΜΕΘ με 80 εισαγωγές ημερησίως” – Το 3ο κύμα φοβάται ο διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου

“Απελπισία στις ΜΕΘ με 80 εισαγωγές ημερησίως” – Το 3ο κύμα φοβάται ο διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου

Δραματική έκκληση για βοήθεια από την Πολιτεία απηύθυνε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Μάλιστα ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως φοβάται το τρίτο κύμα της πανδημίας ενώ δήλωσε πως “η κατάσταση είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις ΜΕΘ”, παρόντος του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

«Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα (…)Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό τι άλλο έκκληση να κάνουμε να φτάσουμε τετραψήφιο;» ανέφερε.

«Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα… θα ανοίξει ο κ. Γεωργιάδης την οικονομία, δε γίνεται διαφορετικά δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Όταν ο Γεωργιάδης ανοίξει την οικονομία γιατί θα πρέπει να ανασάνει φοβάμαι ότι το Γενάρη – Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα» προειδοποίησε.

«Όλες οι ηλικίες πλέον προσβάλλονται» τόνισε δε ο κ. Καπραβέλος.

«Άνοιγμα της οικονομίας με προσοχή»

«Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία» επισήμανε από πλευράς του ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τόνισε ότι ο Βασίλης Κικίλιας έχει λάβει μέτρα, αλλά όταν το 30% έχει νοσήσει και οι ΜΕΘ έχουν την εικόνα που περιέγραψε ο κ. Καπραβέλος, και υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν κορωνοπάρτι όσες εντατικές και να φτιάξει δεν προχωράμε.

«Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά» επισήμανε. Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί… Θα ξεκινήσουμε από το λιανεμπόριο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις