Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Απελπισμένοι οι κάτοικοι στο Πάτημα Χαλανδρίου: Χιόνια, σκουπίδια και σπίτια χωρίς ρεύμα εδώ και πέντε μέρες

Απελπισμένοι οι κάτοικοι στο Πάτημα Χαλανδρίου: Χιόνια, σκουπίδια και σπίτια χωρίς ρεύμα εδώ και πέντε μέρες

Πέντε ημέρες μετά την έλευση της κακοκαιρίας «Ελπίς», στις γειτονιές, τις κατοικίες, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, τα προβλήματα, είτε με τον πάγο που δημιουργήθηκε από την σφοδρή χιονόπτωση, είτε με τις ατέλειωτες ώρες διακοπής στην ηλεκτροδότηση, δεν λένε να εκλείψουν.

Ο Πρόεδρος Πατήματος Χαλανδρίου, Γιώργος Ανδρικόπουλος, μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει την τωρινή κατάσταση της περιοχής ακόμα και πέντε 24ωρα μετά τον χιονιά που χτύπησε την Αττική. «Υπάρχουν ακόμα προβλήματα. Δρόμοι κλεισμένοι, σπίτια χωρίς ρεύμα και προβλήματα με την πρόσβαση σε πεζοδρόμια. Δεν μπορεί ο κόσμος να μετακινηθεί στο κοντινό του σουπερμάρκετ γιατί όλα τα πεζοδρόμια αλλά και πολλοί είναι μες τον πάγο. Έχουμε απευθυνθεί στον δήμο, αλλά όπως μας λένε ο δήμος έχει πενιχρά μέσα. Ένα εκχιονιστικό έχει εμφανιστεί χθες και σήμερα, το οποίο προσπαθεί σταδιακά να ανοίξει κάποιους δρόμους. Για τα πεζοδρόμια φυσικά ούτε λόγος, τα σκουπίδια συσσωρευμένα, γενικά ένας χαμός ακόμα και πέντε ημέρες μετά. Είναι αρκετές οικίες που έχουν τριφασικό ρεύμα και έχουν πρόβλημα γιατί λειτουργεί μόνο η μία φάση από τις τρεις. Αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε κεντρική θέρμανση, ούτε φούρνο να λειτουργεί, μόνο κάποια σημεία του σπιτιού ηλεκτροδοτούνται. Προσπαθούμε να ζεσταθούμε με το τζάκι, ούτε κατά διάνοια δεν έχουμε κάνει μπάνιο, μαγειρεύουμε σε κοντινά σπίτια τα οποία έχουν ρεύμα και με την πολύ χαμηλή θερμοκρασία που έχει στην περιοχή είναι μια τραγική κατάσταση».

Ο κος Ανδρικόπουλος επισημαίνει μιλώντας στο newsit.gr ότι «η σχέση του δήμου γενικά με την περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου είναι λίγο προβληματική, με άμεσο αποτέλεσμα να μην μπορούν οι άνθρωποι να βοηθήσουν εδώ την κατάσταση. Οι άνθρωποι μας λένε ”θα κάνουμε ό,τι μπορούμε” αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Χαλανδρίου έχει παραδεχτεί πως είναι έτσι τα πράγματα. Τι να προλάβει να κάνει με αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί;», αναρωτιέται ο Πρόεδρος του Πατήματος Χαλανδρίου.

Ο Πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μίλησε στο newsit.gr και τόνισε ότι «λιγότερα από 500 νοικοκυριά αυτή τη στιγμή έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα». Συγκεκριμένα, περιοχές των οποίων οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται ακόμα με την συνέχιση της διακοπής ηλεκτροδότησης είναι η Παιανία, η Νέα Μάκρη, το Χαλάνδρι, η Παλλήνη, η Ηλιούπολη, ο Μαραθώνας, το Κορωπί, το Πικέρμι, η Αρτέμιδα και τα Βριλήσσια. «Σήμερα το βράδυ θεωρώ ότι πάνω από το 95% του κόσμου που τώρα δεν έχει ρεύμα, θα έχει πάρει ρεύμα. Μπορεί να δημιουργηθούν κάποιοι «καινούργιοι», γιατί μπαίνοντας το ρεύμα μπορεί να παρουσιαστεί κάποια βλάβη. Δυστυχώς, θα μείνει κάποιος κόσμος πιστεύω χωρίς ρεύμα και σήμερα το βράδυ».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις