Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Απεργία 10 Ιουνίου: Ακινητοποιούνται τα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς και πλοία

Απεργία 10 Ιουνίου: Ακινητοποιούνται τα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς και πλοία
Φωτογραφία αρχείου

Δύσκολη ημέρα θα είναι η Πέμπτη 10 Ιουνίου για οδηγούς και επιβατικό κοινό, καθώς είναι προγραμματισμένη η 24ωρη απεργία και στάση εργασίας, που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ – ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ.       

Η κίνηση στους δρόμους αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, καθώς και τα τρόλεϊ.
Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 09:00-21:00, λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Παρασκευή, την επόμενη ημέρα της απεργίας.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.

“Δεμένα” τα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη. Παρά το γεγονός ότι η πανελλαδική απεργία κρίθηκε παράνομη, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν ανακοινώσει ότι η απεργία θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, ενώ θα υπάρξει περιφρούρηση της κινητοποίησης στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραΐσκάκη.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προαναγγείλει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στα Χαυτεία.

“Οι τρομοκρατικές, εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών θα βρουν απάντηση στη μαζική, μαχητική περιφρούρηση της απεργίας”, αναφέρουν σε ανακοίνωση τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μετά την απόφαση του πρωτοδικείου.

Οι Διοικήσεις της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ενωσης Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνας Ενωσης Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ, απευθύνουν κάλεσμα στους ναυτεργάτες για συγκέντρωση στους καταπέλτες των πλοίων και για περιφρούρηση της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από 00:01 αύριο τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Τροποποιήσεις πτήσεων

Σε τροποποιήσεις πτήσεων έχουν προχωρήσει οι αεροπορικές εταιρείες, καθώς θα απεργήσουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της ΥΠΑ και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Δείτε εδώ τις τροποποιήσεις πτήσεων της Olympic Air

Δείτε εδώ τις τροποποιήσεις πτήσεων της Sky Express

Απεργούν και οι δημοσιογράφοι

Στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης (10.06.2021) θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι, όπως αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, “αντιτασσόμενα στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που σκοπό έχει, να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις