Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Απεργία 9 Νοεμβρίου: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αμαύρωσαν τις πορείες με μεγάλη συμμετοχή – 8 προσαγωγές

Απεργία 9 Νοεμβρίου: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αμαύρωσαν τις πορείες με μεγάλη συμμετοχή – 8 προσαγωγές
Φωτογραφία Reuters

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την ώρα που πραγματοποιούνταν πορείες για τη σημερινή 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα τα κέντρα των πόλεων να θυμίζουν πεδία μάχης.

Άγνωστοι ξεκίνησαν να πετούν μολότοφ τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που οι πορείες για την απεργία βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη και με μεγάλη συμμετοχή. Ο κόσμος έτρεχε να ξεφύγει από τα επεισόδια, με την κατάσταση να ξεφεύγει μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα επεισόδια που ξέσπασαν έξω από τη Βουλή στην Αθήνα

Μολότοφ και χημικά και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη όταν, σύμφωνα με το politic.gr, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες κατά της αστυνομίας, με τις Αρχές να απαντούν με κρότου-λάμψης και με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές σε κατάστημα της Τσιμισκή και σε τράπεζα στην Ίωνος Δραγούμη.

Τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων συνεχίστηκαν στους δρόμους της πόλης για αρκετή ώρα, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε 8 προσαγωγές. Μάλιστα, κάποιοι μπήκαν σε καταστήματα για να αποφύγουν τις Αρχές, όμως τους εντόπισαν οι δυνάμεις της αστυνομίας και τους πέρασαν χειροπέδες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα και σε αυτή συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις υπηρεσίες του δημοσίου, σε εφορίες, σχολεία, πολεοδομίες, νομαρχίες, δήμους, ενώ θα πάρουν μέρος οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις