Ελλάδα

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Αγωγή της Νίκης Κεραμέως για να κριθεί παράνομη – 6.000 σχολεία ξεκίνησαν αξιολόγηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία που έχει προκηρύξει για την Δευτέρα 11/10.

Σημειώνεται ότι και την περασμένη εβδομάδα, η Νίκη Κεραμέως είχε στραφεί δικαστικά κατά ομοσπονδιών εκπαιδευτικών, οι οποίοι αντιδρούν στην αξιολόγηση που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα. Μάλιστα, εκείνη την αγωγή την είχε κερδίσει η Νίκη Κεραμέως. 

Πληροφορίες, εξάλλου, αναφέρουν πως ενώ κάποιοι συνεχίζουν να αντιδρούν στην αξιολόγηση, τουλάχιστον 6.000 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία!

Όσον αφορά στην αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου ήταν παράνομη. Στη συνέχεια και παρά τη δικαστική αυτή απόφαση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει νέα, πανομοιότυπη, απεργία-αποχή για να «καλύψει» τους εκπαιδευτικούς (κατά τα λεγόμενα στο εξώδικο της ΑΔΕΔΥ).

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάζεται σήμερα, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα αυτή πανομοιότυπη απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης. Καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες.

Επιπλέον, τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. 

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11/10 θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στην Ευελπίδων ο Αφγανός για τον θάνατο της 38χρονης στην Κυψέλη – Επιμένει πως είναι αθώος και κατηγορεί τον ηλικιωμένο
Ομολόγησε πως έκλεψε τις τραπεζικές κάρτες και το κινητό της και ισχυρίστηκε πως ο ηλικιωμένος τον προέτρεψε να κρύψει τη σορό και του ζήτησε χρήματα για να μην τον καταγγείλει
Αφγανός
5
Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Οι τύψεις των Ελληνίδων και οι «ένοχοι» – Το 0,8% θηλάζει μέχρι τον 6ο μήνα της ζωής του παιδιού
Το δυσβάσταχτο ψυχολογικό φορτίο για τις νέες μητέρες - Εχθρικό εργασιακό περιβάλλον και απουσία ουσιαστικού υποστηρικτικού δικτύου στο σπίτι οι κύριοι «ένοχοι» για την διακοπή του θηλασμού
Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Οι τύψεις των Ελληνίδων και οι «ένοχοι» – Το 0,8% θηλάζει μέχρι τον 6ο μήνα της ζωής του παιδιού 8
Επιστρέφει σήμερα η 46χρονη που κατηγορείται για την τραγωδία της Marfin – Στελέχη του ελληνικού FBI τη φέρνουν από τη Βρετανία
Αφού φτάσει στην Ελλάδα, θα κρατηθεί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και το πρωί της Παρασκευής θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία για την εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης
46χρονη 26