Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Απεργία αύριο: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, ηλεκτρικός και τραμ την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Απεργία αύριο: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, ηλεκτρικός και τραμ την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Απροσπέλαστο το κέντρο και απεργία αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου σε μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό, πλοία και δημόσιο λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι, στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που εξαγγέλει για την ίδια μέρα 24ωρη απεργία καλεί τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στις 13.00 στην πλατεία Συντάγματος.

Αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για να απαιτήσει μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακός, πλοία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει μια σειρά σωματεία, συνδικάτα και εργατικά κέντρα λόγω της πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 6:00 μέχρι την Πέμπτη στις 6:00.

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ θα συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία που έχει προκηρυχτεί για την Τετάρτη 8 Μαρτίου, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Με ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν τις ώρες 11:00-17:00 για να εξυπηρετηθούν οι διαδηλωτές.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαρτίου τρένα και προαστιακός μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

Απεργία ΠΝΟ

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κήρυξε και αυτή 24ωρη απεργία στα πλοία που αναχωρούν από τον Πειραιά, την Τετάρτη, 8 Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι η «στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της χώρας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Παν-Πειραϊκής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων…» απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της σύγκρουσης των δύο τρένων και τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για ασφαλείς χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές και συγκοινωνίες.

Απεργία αύριο και από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 8 Μαρτίου 2023 προκηρύσσει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις (13:00 στην Πλατεία Συντάγματος).
Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τη νεολαία που πήρε μέρος στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, να μην περάσει το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών στη λήθη, για να ξηλωθεί η αντιλαϊκή πολιτική, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για σύγχρονες και ασφαλείς μαζικές μεταφορές, κόντρα στην πολιτική που μετατρέπει τις συγκοινωνίες από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, για μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς» επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις