Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Απεργία εκπαιδευτικών: Συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο – Καθηγητές και μαθητές διαδήλωσαν στο Σύνταγμα

Απεργία εκπαιδευτικών: Συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο – Καθηγητές και μαθητές διαδήλωσαν στο Σύνταγμα

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και στην πορεία που ξεκίνησε από το εφετείο και κατέληξε στο Σύνταγμα.

 Οι εκπαιδευτικοί  πραγματοποιούν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην διαδικασία της αξιολόγησης αλλά και γενικότερα στις αλλαγές που προωθούνται στο υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί έφτασαν Σύνταγμα από εφετείο και τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι μαθητές και οι φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στα Προπύλαια. Κλειστή η Αμαλίας αυτή την ώρα.

Την απεργία στήριξε με απόφασή της και η ΑΔΕΔΥ που κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική από τις 11:30 μέχρι τις 14:30.

Στη συγκέντρωση δεν καλούσαν μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και συντονιστικά μαθητών, οι οποίοι εκτός των άλλων διαμαρτύρονται και για τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα εν μέσω πανδημίας.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και επίσης κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Εκτός από την αξιολόγηση, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και στην αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να κριθεί παράνομη απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Απόφαση που πάρθηκε από το πρωτοδικείο Αθηνών.

Όπως είναι φυσικό, πολλοί δρόμοι της Αθήνας ήταν κλειστοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία είναι μεγάλη.

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν καταφύγει στο Εφετείο για ακύρωση της απόφασης, γι αυτό και η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε έξω από το κτίριο.

Σε ανακοίνωση, μεταξύ άλλων τονιζόταν πως  «αποκαλύπτεται ότι σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πολιτικές επιλογές και μεθοδεύσεις, που συνοδεύονται με χημικά, αύρες και άσκηση βίας κατά των εκπαιδευτικών.

Η μακρόχρονη ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος μέσα από τους οργανωμένους αγώνες του κλάδου ΔΕΝ υποτάσσεται- ΔΕ λυγίζει».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις