Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Απεργία… κι άγιος ο Θεός! Έτσι θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Φωτογραφίες από Eurokinissi
Φωτογραφίες από Eurokinissi

– Και… ποιοί δεν συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης, 8 Δεκεμβρίου 2016
– Δημόσιες υπηρεσίες, δάσκαλοι, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι ΔΕΚΟ
– Συμμετέχει η ΠΝΟ – “Δεμένα” τα πλοία στα λιμάνια
– Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
– Ματαιώνονται όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
– Που και πότε έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις

Η Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, ξημερώνει και η πρωτεύουσα αναμένεται να “πνιγεί”. Ημέρα γενικής απεργίας και όσοι… επιχειρήσετε να κινηθείτε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να “οπλιστείτε” με υπομονή.

Ποιοι απεργούν

Στην απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, δάσκαλοι και καθηγητές. Ακόμη απεργούν ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, ενώ την ίδια ώρα, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, αφού και η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και μονάδες του ΠΕΔΥ, καθώς γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την οποία έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ. Οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στις 08:00 στο υπουργείο Υγείας.

ΟΑΣΘ: “Χειρόφρενο” την Πέμπτη λόγω της πανελλαδική απεργίας

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ. Πιο συγκεκριμένα:

Τα λεωφορεία θα τραβήξουν “χειρόφρενο” από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι το τέλος της βάρδιας.

Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 08:30 μέχρι τις 21:00.

Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν μόλις 6 ώρες και συγκεκριμένα από τις 10:00 έως και τις 16:00.

Και τα τραίνα!

Αν ετοιμάζεστε, μάλιστα, να ταξιδέψετε με το τραίνο ή χρησιμοποιείτε τον Προαστιακό δεν θα σας αρέσουν τα νέα. Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συμμετάσχουν στην μεγάλη απεργία της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου και για αυτό ματαιώνονται όλα τα δρομολόγια.

Να σημειωθεί ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή). Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τον αριθμό 14511.

Πορείες και συγκεντρώσεις

Η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση για τις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Μισή ώρα νωρίτερα στις 10:30, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, έχουν δώσει ραντεβού έξω από το υπουργείο Υγείας. Στην Ομόνοια στις 10:30 θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε