Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Απεργία: Ξεκινήστε για δουλειά και… ο Θεός βοηθός!

απεργία
Φωτογραφίες από: Intime

Μια ακόμη απεργία, μια ακόμη μέρα που η Αθήνα θα “δεινοπαθήσει”.
Μετρό, τρένο, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικός… γιοκ την Τρίτη.
Οδηγήστε… όπου μπορείτε το “δόγμα” για να μετριαστεί η “Οδύσσεια” στους δρόμους!
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Και ποιος δεν θα… συμμετέχει στην απεργία της Τρίτης, 18.02.2020. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας αναμένεται να μετατραπούν στον χειρότερο εφιάλτη των οδηγών, αλλά και όλων όσοι χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να πάνε στις δουλειές τους.

Click4more: Προσοχή! Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά και Ραφήνα λόγω της απεργίας

Η λέξη “υπομονή” θα πρέπει να γίνει… βίωμα για όσα θα ζήσουν οι κάτοικοι της Αθήνας την Τρίτη, αφού οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι γενικευμένες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κατατέθηκε στην Βουλή την Δευτέρα, 17.02.2020.

“Έμφραγμα” στους δρόμους προκαλεί η απεργία – Αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ας πάμε, λοιπόν, στο πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης που αφορά άμεσα σε εκατομμύρια πολίτες.

«Χειρόφρενο» τραβούν λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό:

– Τα λεωφορεία

– Τα τρόλεϊ

απεργία

– Ο ηλεκτρικός

– Το τραμ

απεργία

– Το μετρό.

απεργία

Ωστόσο, κανονικά θα κινηθούν προαστιακός σιδηρόδρομος και τρένα σε όλη τη χώρα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

απεργία

Οδηγήστε… όπου βρείτε άφοβα!

Σύμφωνα με την αστυνομία, με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας όπως ο δακτύλιος.

Μάλιστα, θα επιτρέπεται ακόμα και η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και από κάθε άλλο όχημα.

Βεβαίως αυτό σημαίνει πως πραγματικά θα δημιουργηθεί ένα κομφούζιο. Είναι που είναι μέτρια -για να μην πούμε κάκιστη- η οδηγική συμπεριφορά της μεγάλης πλειοψηφίας των οδηγών στην Αθήνα, έρχεται και το… ελεύθερο να κινείται ο καθένας όπου θέλει και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι πρόκειται να ζήσουν στον δρόμο οδηγοί και… πεζοί με αφορμή την απεργία.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων και όλοι θα πρέπει να είναι υπομονετικοί για να μην συμβούν τα… χειρότερα.

Τέλος, να σημειωθεί πως “δεμένα” θα είναι και τα πλοία στον Πειραιά, λόγω της συμμετοχής στην απεργία που έχει ανακοινώσει η ΠΕΝΕΝ και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία – Αναλυτικά τα καλέσματα

Πιο συγκεκριμένα, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 πμ.

Click4more: Η… επική τούμπα του Κατρούγκαλου έγινε σποτ του ΠΑΜΕ! video

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, στις 10:30 πμ, κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό καλεί το ΠΑΜΕ. Μεταξύ των διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία, στις 10:30 πμ, έχουν προγραμματίσει, από την πλευρά τους, τα πρωτοβάθμια σωματεία.

24ωρη απεργία αποφάσισε και προκήρυξε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 πμ, συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι βρίσκεται σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. «Ανήκουμε σε κοινό φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι στην ίδια ειδικότητα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απεργία -τέλος- και στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προκήρυξε και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις