Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Απεργία ΠΝΟ έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης

Απεργία ΠΝΟ έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης

Μετά από άκαρπη συνάντηση εκπροσώπων της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, η ΠΝΟ αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (8/12) δεμένα τα πλοία.

Μετά τη συγκέντωση που πραγματοποίησαν 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ στον Αγ. Διονύσιο και την πορεία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον κ. Κουρουμπλή, από τον οποίο ζήτησαν γραπτές διαβεβαιώσεις για να μην συνεχίσουν την απεργία.

Διευκρίνισε, δε, πως το έγγραφο που κυκλοφόρησε ως “έγγραφο διαπραγμάτευσης” με τους θεσμούς αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα την “κατάργηση/αύξηση του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών”, για την κυβέρνηση, όμως, δεν τέθηκε ποτέ θέμα κατάργησης του φορολογικού καθεστώτος για τους ναυτικούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΝΟ, η νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ, που ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 06:01 το πρωί και λήγει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 06:00 το πρωί, οπότε και ξεκινά η 24ωρη που είχε εξαγγείλει η ομοσπονδία μαζί με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτό σημαίνει ότι την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αποκλεισμού των νησιών από την ηπειρωτική χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη, αλλά και την παραγωγή αγροτών από διάφορα νησιά, η οποία σαπίζει στα ψυγεία φορτηγών που περιμένουν να μεταφέρουν τα προϊόντα στην ενδοχώρα ή και το εξωτερικό.

Στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ κάνει λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί ουσιαστικά», ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση καταγγέλλει τις απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη μεθοδεύσεις και προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού». Αυτές οι προσπάθειες, από όπου κι αν προέρχονται, υποστηρίζει η διοίκηση της ΠΝΟ, θα συντριβούν από τη δυναμική και μαζική απάντηση των ναυτεργατών, οι οποίοι όχι μόνο δεν φταίνε σε τίποτα για το κατάντημα της χώρας, αλλά απλά δίνουν αγώνα επιβίωσης, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε