Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Απεργία ΠΟΕΔΗΝ σήμερα 14/03 στα Δημόσια Νοσοκομεία – Πορεία και κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα

Απεργία ΠΟΕΔΗΝ σήμερα 14/03 στα Δημόσια Νοσοκομεία – Πορεία και κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα

Πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ στα Δημόσια Νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι θα έχουν συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 9.30 το πρωί και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, και δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν δυσκολίες στρην κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Μαβίλη, στις 9.30 το πρωί και από εκεί θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Δεν αποκλέιεται μάλιστα οι Αρχές να προχωρήσουν και στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την ευρύτερη περιοχή.

Με αυτόν τον τρόπο η Ομοσπονδία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για μετάταξη στους δήμους, από τα νοσοκομεία, 526 τραυματιοφορέων (στους 2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες. «Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία που είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, τα αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο», αναφέρει η Ομοσπονδία, και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτα μπροστά στο κομματικό όφελος ενόψει εκλογών».

Η ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ άλλων, διεκδικεί ένταξη στα ΒΑΕ, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, διπλασιασμό-επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα, αύξηση στους μισθούς, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση, «ώστε σε μια τριετία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης» και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις