Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Τετάρτη 8 Μαρτίου – Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν

Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Τετάρτη 8 Μαρτίου – Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ θα συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία που έχει προκηρυχτεί για την Τετάρτη 8 Μαρτίου, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Με ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν τις ώρες 11:00-17:00 για να εξυπηρετηθούν οι διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν πάρει απόφαση για απεργία Προαστιακός, λεωφορεία, τρόλεϊ και πλοία. Με λίγα λόγια, αύριο η χώρα «παραλύει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη και για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., την προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών.

Θεωρούμε ότι η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. πρέπει να σταματήσει να αναζητά τρόπους ποινικοποίησης των αγώνων μας και να επιζητήσει τον διάλογο με τους εργαζόμενους, να λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις μας και να προωθήσει το συντομότερο δυνατό λύσεις, ώστε να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια των συγκοινωνιών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, καθώς και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην πλατεία Συντάγματος και ώρα 13:00. Προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενημερώνουμε ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις