Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ποιοί απεργούν σήμερα 17 Μαϊου – Τι ισχύει για μετρό, ΠΝΟ, λεωφορεία

Ποιοί απεργούν σήμερα 17 Μαϊου – Τι ισχύει για μετρό, ΠΝΟ, λεωφορεία

Απεεγία σήμερα 17 Μαϊου, και η Αθήνα… παρέλυσε. “Λουκέτο” παντού σήμερα 17 Μαΐου εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων που φέρνει η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Στην απεργία σήμερα 17 Μαϊου συμμετέχουν εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ναυτικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί. Στις 11:00 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά στις 10:00.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν και αύριο Πέμπτη (18.05.2017) την ώρα που θα μιλούν στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί. Στις 18:30 θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα τα συνδικάτα και στις 19:00 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Ποιοί συμμετέχουν στην απεργία

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν και οι συμβολαιογράφοι, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την ίδια ημέρα. Στην απεργία θα λάβουν μέρος οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα συμμετάσχουν στην απεργία με τετράωρη στάση εργασίας από τις 14:00 έως τις 18:00 της Τετάρτης.

Από τα καθήκοντά τους απέχουν και οι δικηγόροι τόσο την Τετάρτη 17 Μαΐου όσο και την Πέμπτη, 18 του μήνα, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Απεργία στα ΜΜΜ

Στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Τα λεωφορεία του ΟΟΣΑ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ θα κινούνται από τις 09:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του μετρό θα σταματούν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας. 24ωρη απεργία θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και την Παρασκευή μετά τη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων που κήρυξε η ΠΝΟ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε