Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Απεργία σήμερα (21/09) σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ: Ανεστάλη αλλά δεν θα αρχίσουν άμεσα τα δρομολόγια

Απεργία σήμερα (21/09) σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ: Ανεστάλη αλλά δεν θα αρχίσουν άμεσα τα δρομολόγια

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται από το πρωί με τις μετακινήσεις τους στην Αθήνα, λόγω της απεργίας και των τροποποιήσεων σε δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επικρατεί το απόλυτο… μπάχαλο με το Μετρό και τον ΗΣΑΠ. 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία που προκήρυξαν τα δύο σωματεία εργαζομένων στο Μετρό (Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας για σήμερα των δικτύων του Μετρό (ΗΣΑΠ και Γραμμές 2 και 3) είναι περιορισμένα.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ενημερώνει πως προχωρά σε αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας τονίζοντας: «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή.Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Πάντως αν και οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την 24ωρη απεργία τους είναι αρκετά δύσκολο τα δρομολόγια να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα των 3 γραμμών του Μετρό (Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) , απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τεθούν σε λειτουργία οι συρμοί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις