Ελλάδα

Απεργία σήμερα: Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι η Αθήνα σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, για το οποίο έχει κηρυχτεί και 24ωρη απεργία.

Αρχικά Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ ήταν να μην κινηθούν όλη μέρα, ωστόσο τροποποίησαν τις κινητοποιήσεις τους για να μπορέσουν οι μαθητές να μεταβούν στα εξεταστικά κέντρα και να δώσουν Πανελλήνιες.

Αλλαγές επίσης έκαναν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, για τον ίδιο λόγο. Υπενθυμίζεται πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ μέχρι τις 10 το πρωί, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς, ωστόσο όταν πάρθηκε η απόφαση ήδη τα περισσότερα ΜΜΜ είχαν προβεί σε τροποποιήσεις.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

– Στον «Ηλεκτρικό», στο μετρό αλλά και στο τραμ, τα δρομολόγια θα εκτελούνται μόνο έως τις 10 το πρωί αύριο, καθώς από την ώρα αυτή ξεκινά η στάση εργασίας, η οποία θα διαρκέσει έως και τη λήξη της βάρδιας.

– Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 εξαιτίας της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει για το ίδιο διάστημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

-Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας μεταξύ 13:00-17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

click4more: Απεργία σήμερα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου – Συγκεντρώσεις πρωί και απόγευμα

Με ανακοινώσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς καταγγέλλουν ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της» κάνοντας λόγο για «ύπουλη τακτική της κυβέρνησης».

Επίσης, οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση για «δήθεν ευαισθησία για τα παιδιά», αλλά «εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα».

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ σημειώνουν ότι «δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
20 ερωτοαπαντήσεις για την απαγόρευση καπνικών και αλκοόλ σε ανήλικους: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι
Κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει φρένο στην αγορά καπνικών προϊόντων και αλκοόλ στους ανήλικους θα παίξει το gov.gr, μέσω του alto.gov.gr και του events.gov.gr
Αλκοόλ
Δέκα ερωταπαντήσεις για τον αφθώδη πυρετό που «θερίζει» αιγοπρόβατα, γουρούνια και βοοειδή
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιεύει 10 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορά τον αφθώδη πυρετό και όσα όσα πρέπει αν ξέρουν αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Αιγοπρόβατα
Απαγόρευση καπνικών και αλκοόλ σε ανήλικους: Με QR code από gov.gr και kids wallet η ταυτοποίηση, μέσω events.gov.gr η είσοδος σε κέντρα διασκέδασης
Ο οδικός χάρτης που παρουσιάστηκε και πως θα γίνονται οι έλεγχοι για να μην μπορούν οι ανήλικοι να αγοράζουν τσιγάρα και αλκοόλ - Δείτε βίντεο
A young salesman in a tobacco kiosk selling numerous kinds of cigars, cigarettes, and tobacco products. His kiosk is located on Istiklal Avenue in the heart of Istanbul city, a real smoker's heaven with vibrant cigarette packs in the neighborhood
«Ξαφνικά ένιωσα κάποιον να με αρπάζει δυνατά» περιγράφει στο newsit.gr ένα από τα θύματα του «δράκου» του Πειραιά
«Καθώς περπατούσα, δεν είχα αντιληφθεί καθόλου ότι κάποιος βρισκόταν πίσω μου» - «Τη Δευτέρα με κάλεσαν για αναγνώριση... Όταν τον είδα, τον αναγνώρισα αμέσως, χωρίς καμία αμφιβολία»
Ο «δράκος» του Πειραιά
EUDA: «Ψηλά» στη χρήση κοκαΐνης η Αθήνα – Ανησυχητική άνοδος των σκληρών ναρκωτικών στα λύματα
Προβληματισμός με τα αποτελέσματα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα Ναρκωτικά (EUDA), καθώς στα αστικά κέντρα της Ελλάδας επιβεβαιώνεται η ισχυρή παρουσία διεγερτικών ουσιών
Hard drugs on dark table. Drug syringe and cooked heroin