Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Απεργία σήμερα: Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για τα Τέμπη

Απεργία σήμερα: Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για τα Τέμπη

«Παραλύει» σήμερα (16.03.2023) η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Αυτή την ώρα μεγάλο συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. 

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στους δρόμους με αφορμή την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Οι ζωές μας μετράνε» είναι ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλο συλλαλητήριο, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αμαλίας καθώς και στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου. Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για 20.000 κόσμο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έχουν γίνει έξι προσαγωγές. 

Δείτε φωτογραφίες από ψηλά: 

Εκτιμάται ότι στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν περίπου 5.000 άτομα, στην πλατεία Κάνιγγος περίπου 2.000 που ανέβηκαν προς την οδό Ακαδημίας, 1.000 άτομα μαζεύτηκαν στην Κλαυθμώνος και περίπου 800 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Κολοκοτρώνη. 

Δείτε βίντεο:

 

Κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο έχουν απευθύνει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος, η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ και φοιτητικοί σύλλογοι στα Προπύλαια, ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, συλλογικότητες και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, στα Χαυτεία.

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας:

 

Στα γραφεία της Hellenic Train το ΠΑΜΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδηλωτές στο μπλοκ του ΠΑΜΕ συνέχισαν με πορεία προς τα γραφεία της Hellenic Train, που βρίσκονται προς την λεωφόρο Συγγρού. 

Δείτε φωτογραφίες:

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις