Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Απεργία: Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Απεργία: Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

– Πορεία στη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ – «Έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες», δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας
– Ξεχάστε σήμερα το ΜΕΤΡΟ – 12 με 3 δεν θα λειτουργεί ο Ηλεκτρικός
– Μόνο λεωφορεία και τρόλει κινούνται κανονικά

Πορεία στη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής. Απο σήμερα έως και την Δευτέρα ξεκινά απεργιακός πυρετός. Και ενω η πορεία είχε ολοκληρωθεί κάποιοι – άσχετοι με το ΠΑΜΕ – επιχείρησαν να προκαλέσουν καταστροφές δεν μεγάλο πολυκατάστημα στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν…

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα, που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη, από τη λαϊκή συμμαχία. Έτσι, λοιπόν, συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας».

 

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με 24ωρες απεργίες. Η πρώτη απεργία έρχεται σήμερα με αυτή στο Μετρό και τον Τραμ, που δεν θα κινηθούν όλη την ημέρα, αλλά κι εκείνη της ΠΝΟ. Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λινάνια

Απεργία σε Μετρό και Τραμ

Σήμερα Παρασκευή θα μείνουν ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο οι συρμοί του Μετρό (γραμμή 2 & 3) και του τραμ.

Στάση εργασίας θα κάνουν για τρεις ώρες οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ. Από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα γίνονται δρομολόγια στον ηλεκτρικό.

Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά σήμερα.

Νέο… κύμα απεργιών

Τη Δευτέρα (15.01.2018), ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, αλλά και στον ηλεκτρικό, αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Επίσης, 24ωρη απεργία αποφάσισαν για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συρμοί του μετρό θα είναι και πάλι ακινητοποιημένοι την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αφού το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, θα προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία.

Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία μετά την απόφαση της ΠΝΟ για 24ωρη πανελλαδική απεργία. Η απεργία ξεκίνησε από τις 00:01 και θα τελειώσει στις 24:00.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν τα πληρώματα των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών.

Δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν.

Στάσεις εργασίας κι… αλλού

Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Οι εργαζόμενοι, σε ανακοινώσεις καταγγέλλουν πως το «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας».

Τέλος, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις