Δευτέρα, 15 Απρ.
24oC Αθήνα

Απεργία ταξί: Ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας των οδηγών – Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ

Απεργία ταξί: Ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας των οδηγών – Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε την Τρίτη (27.02.24) στους δρόμους της Αθήνας λόγω της 48ωρης απεργίας των οδηγών ταξί.

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι έχουν κηρύξει απεργία έως και αύριο, Τετάρτη, ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας τους προς το υπουργείο Μεταφορών, όπου κατευθύνθηκαν πάνω από 200 οχήματα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οδηγοί ανέβηκαν στο γραφείο της υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου, παρέμειναν για μόλις δέκα λεπτά και λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι αποχώρησαν, με τη συνάντηση να έχει αποβεί τελικά άκαρπη. 

Μεταξύ των αιτημάτων του Συνδικάτου είναι η μόνιμη παραμονή του συντελεστή  Φ.Π.Α στις υπηρεσίες ταξί στο 13%, η άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026 και η ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί.

Παράλληλα, ο ΣΑΤΑ ρωτά την κυβέρνηση γιατί αφήνει «παράνομες εφαρμογές που χρησιμοποιούν είτε ταξί, είτε Ε.Ι.Χ να μην πληρώνουν κανένα φόρο, να  βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, αφήνοντας στους νόμιμους επαγγελματίες αυτοκινητιστές μόνο φορολογικά βάρη».

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τω οδηγών των ταξί, η ΕΛΑΣ έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 10 το πρωί.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου, «θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την οδό Σπύρου Πάτση, όπου θα συγκεντρωθούν τα ταξί, και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω Λεωφόρου Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις