Πέμπτη, 25 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Απεργία: Χειρόφρενο παντού! Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

απεργία μετρό λεωφορεία

Δύσκολη μέρα η σημερινή για όσους αναγκαστούν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ τραβάει… χειρόφρενο σε όλα, σχεδόν, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δεν θα κινηθούν Μετρό, Ηλεκτρικός, Προαστιακός, Τραμ, Τρόλεϊ.

Η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ κρατά ακινητοποιημένους, όλη την ημέρα, τους συρμούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ, του Προαστιακού, δεν θα κινηθούν Τραμ και τρόλεϊ, ενώ δεν θα γίνουν ούτε τα δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία συμμετέχουν με στάση εργασίας. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ (αλλά και του ΟΑΣΘ) τράβηξαν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας, στις 05:00 και θα μείνουν στα αμαξοστάσια έως τις 09:00. Στις 21:00 το βράδυ θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος της στάσης εργασίας που θα διαρκέσει έως τη λήξη της βάρδιας. Τα λεωφορεία θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Διαφορετικές ώρες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ η οποία θα ξεκινά από τις 10:45 έως τις 16:45.

Όλα τα Σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 11.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική, για απαξίωση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών» και διεκδικούν μεταξύ άλλων υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, προσλήψεις προσωπικού, κάλυψη των ελλείψεων σε ανταλλακτικά, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Η ΠΟΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Κυβέρνηση εκποίησε το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας πλούτου -υποθηκεύοντάς τον για 99 χρόνια και δυστυχώς συνεχίζει. Το καταστροφικό της έργο το “νιώσαμε” με την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του Σιδηροδρόμου ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους διαφαίνεται μπροστά μας και η κυβέρνηση συνεχίζει “τα παιχνίδια της”». Διεκδικεί υπογραφή ΣΣΕ σε ΟΣΕ ΕΡΓΟΣΕ, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις