Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Απίστευτη καταγγελία: Έβαλαν ασθενή με κορονοϊό σε δωμάτιο χωρίς τουαλέτα (vid)

Απίστευτη καταγγελία: Έβαλαν ασθενή με κορονοϊό σε δωμάτιο χωρίς τουαλέτα (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σε μία απίστευτη καταγγελία, για τα όσα αντιμετωπίζει ο αδερφός του κατά την διάρκεια της νοσηλείας του, έκανε επώνυμα στο MEGA ο δημοσιογράφος Σταύρος Ζαγκανάς. Ο αδερφός του κ. Ζαγκανά είναι θετικός στον κορονοϊό και είναι στο νοσοκομείο ήδη εδώ και μία εβδομάδα.  

«Έχω τον αδερφό μου στο νοσοκομείο με κορονοϊό, ο οποίος ζει από θαύμα. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση που αντιμετώπισε. Είναι στο νοσοκομείο μία βδομάδα. Την πρώτη μέρα τον έβαλαν σε ένα δωμάτιο με έναν άλλο ασθενή χωρίς τουαλέτα. Έκαναν την ανάγκη τους σε μια γωνία στο δωμάτιο και ερχόταν μια καθαρίστρια και καθάριζε. Και οι δύο ασθενείς με κορονοϊό. Άνοιξαν κάποια μέρη του νοσοκομείου με δωμάτια που δεν ήταν έτοιμα να υποδεχτούν ασθενείς», περιέγραψε ο κ. Ζαγκανάς.

Click4more: Γιατί ΔΕΝ γίνεται επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ παρά την πρωτοφανή κρίση στο ΕΣΥ – Ποιο σύστημα ακολουθείται

Και προσθέτει: «Ο αδερφός μου είναι ακόμα στο νοσοκομείο. Είναι λίγο φοβιτσιάρης και έχει αγχωθεί και δε δέχεται ο οργανισμός του το οξυγόνο. Αλλά είναι και η συμπεριφορά των νοσηλευτών, πέρα από το δωμάτιο. Η γιατρός του είπε να μην σηκώνεται και του έδωσε μια πάπια, και η νοσηλεύτρια τον ρώτησε αν είναι τεμπέλης, και δε σηκώνεται να πάει τουαλέτα. Χρησιμοποίησα την ιδιότητά μου για να μεταφερθεί σε ένα δωμάτιο αξιοπρεπές μετά από 4 μέρες. Είναι 55 ετών ο αδερφός μου. Δέχομαι ότι η πανδημία έχει γονατίσει όλη τη χώρα. Ο αδερφός μου φοβάται να αναφερθούμε στο νοσοκομείο γιατί δεν ξέρει τι αντιμετώπιση θα έχει από τους νοσηλευτές μετά», συνέχισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «Είπα από την αρχή ότι είναι κάποιοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, φυσικά όχι όλοι, που φέρονται στους ασθενείς περίεργα».

«Θα δεχόμουν ότι είμαστε σε συνθήκες πολέμου 2-3 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας. Ένα χρόνο μετά να μπαίνουν ασθενείς σε δωμάτια χωρίς τουαλέτα, δεν μπορώ να το δεχτώ», είπε ακόμα ο κ. Ζαγκανάς.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις