Ελλάδα

Απίστευτο! Η Λήμνος περπάτησε λόγω… σεισμού!

Ναι, οι δυνάμεις ήταν τόσο ισχυρές κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού που έπληξε το νησί ώστε η Λήμνος κυριολεκτικά... περπάτησε και πλέον βρίσκεται πιο κοντά στο νησί του Αγίου Ευστρατίου

Τα 6,8 ρίχτερ του σεισμού που έγινε στις 24 Μαϊου μπορεί να μην δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα, το νησί άντεξε στον σεισμό όμως οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι δυνάμεις ήταν τόσο μεγάλες που ολόκληρη η Λήμνος μετακινήθηκε και πλέον βρίσκεται κατά 5 εκατοστά πιο κοντά στον Άη Στράτη.

Οι ενδείξεις στα GPS σε Ελλάδα και Τουρκία … τρελάθηκαν. Δείχνουν ότι οι αλλαγές στο έδαφος είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία οι σταθμοί έδωσαν δεδομένα που δείχνουν μετατόπιση του νησιού κατά πέντε εκατοστά προς τα δυτικά.

Μάλιστα οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το μεγάλο ρήγμα της περιοχής “έσπασε” με διεύθυνση Ανατολή-Δύση δημιουργώντας το φαινόμενο της μετατόπισης του νησιού.

Διαβάστε επίσης:

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση 10 ατόμων σε ανήλικους στον Νέο Κόσμο - «Ο 15χρονος ήταν μαχαιρωμένος σε κοιλιά και μηρό»
Το newsit.gr εξασφάλισε 2 βίντεο ντοκουμέντο πριν την επίθεση των 10 ατόμων σε 4 ανήλικους - «Δεκαπέντε χρονών, με δύο μαχαιριές και αιμορραγία, δεν ήξερε τι του συμβαίνει, ήταν σε κατάσταση σοκ» μας λέει αυτόπτης μάρτυρας
Νέος Κόσμος
25