Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Απίστευτο post Τζήμερου για τη Μέκκα: Γιατί τραγωδία; Ήταν θέλημα του Αλλάχ!

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Οργή; Ντροπή; Δύσκολο να βρεις λέξη να χαρακτηρίζει το post του Θάνου Τζήμερου λίγες ώρες μετά την τραγωδία με τους πάνω από 700 νεκρούς στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας.

“Γιατί τραγωδία; Αυτό ήταν το θέλημα του Αλλάχ. Το είπε κι ο εκπρόσωπος της σαουδαραβικής κυβέρνησης. Τους ήθελε μια ώρα αρχύτερα κοντά του”, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Θάνος Τζήμερος αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε και μάλιστα με ειρωνεία: “Ήδη θα ξεσαλώνουν με τις 72 παρθένες έκαστος. (…) Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί προσφέρεται περίθαλψη στους τραυματίες. Κι αυτούς τους ήθελε κοντά του ο Αλλάχ, αλλά λίγο αργότερα. Ίσως υπήρχε έλλειψη σε παρθένες και δεν ήθελε να τους αφήσει να περιμένουν με το μπιπ στο χέρι”.
Παρακάτω εξηγεί και γιατί έκανε τη συγκεκριμένη ανάρτηση και με το συγκεκριμένο ύφος: “Όταν γίνεται ένα τέτοιο ατύχημα ειδικά την ιερότερη για μια θρησκεία στιγμή, είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει τι δεν πήγε καλά στο αφήγημά της. Η εξήγηση λοιπόν που έδωσαν οι σαουδάραβες ήταν αυτή: ήταν θέλημα του Αλλάχ. Δηλαδή αυτός θέλησε να τους σκοτώσει. Δικό μου καθήκον, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, είναι να αναδεικνύω τις εσωτερικές αντιφάσεις της θρησκείας – της κάθε θρησκείας. Δεν προσβάλλω τον πιστό, αλλά, ναι, φωτίζω την αυταπόδεικτη ασυνέπεια του θρησκευτικού αφηγήματος. (Κι ο παπάς, όταν πεθαίνει ένα παιδί από καρκίνο, λέει το ήθελε ο Θεός κοντά του. Γιατί, ζωντανό δεν ήταν κοντά στον πανταχού παρόντα; η Γη είναι μακριά του;) Δεν θα έκανα το παραπάνω σχόλιο, αν η θρησκεία ήταν προσωπική υπόθεση του καθενός και αφορούσε στις απαντήσεις που δίνει ο καθένας στα μεγάλα ερωτήματα της ύπαρξης. Όλες οι θρησκείες όμως και πολύ περισσότερο το Ισλάμ επιμένουν να έχουν πολιτικό ρόλο και να λειτουργούν και ως κανονιστικό / νομικό πλαίσιο. Αυτό είναι απαράδεκτο και θα κάνω τα πάντα για να καταργηθεί, τουλάχιστον στη χώρα μας. Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει περίπτωση. Ο Ισλαμικός κόσμος έχει ακόμα αιώνες εξέλιξης μέχρι να φτάσει να μην αποδίδει σε θείο θέλημα όσα συμβαίνουν επί γης – και τα καλά και τα κακά.

Γιατί τραγωδία; Αυτό ήταν το θέλημα του Αλλάχ. Το είπε κι ο εκπρόσωπος της σαουδαραβικής κυβέρνησης. Τους ήθελε μια ώρα …

Posted by Thanos Tzimeros on Thursday, 24 September 2015

Ο Σαμαράς

Το post του Θάνου Τζήμερου προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ανέβασε ένα screenshot από τα όσα έγραψε ο επικεφαλής του κόμματος Δημιουργία Ξανά και σχολίασε με μια λέξη: Ντροπή.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε