Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Απίστευτο βίντεο στο Περιστέρι – Άγριο ξύλο 76χρονου με επίδοξο κλέφτη

Περιστέρι

Μπορεί να τους χώριζαν 50 χρόνια, ωστόσο ένα ηλικιωμένος άνδρας δεν δίστασε να παλέψει με τον κλέφτη που εισέβαλε στο γραφείο του στο Περιστέρι και να τον αναγκάσει να φύγει άπραγος.

Το βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit,gr προέρχεται από κάμερα κλειστού κυκλώματος σε ισόγειο γραφείο στο Περιστέρι. Στη διάρκεια των 17 δευτερολέπτων αποτυπώνεται η συμπλοκή δύο ανδρών, οι οποίοι καταφέρνουν χτυπήματα ο ένας στον άλλο. Από την μια πλευρά ο 76χρονος ιδιοκτήτης του γραφείου και από την άλλη ένας 27χρονος κλέφτης, ο οποίος αποτελούσε μέλος συμμορίας η οποία και εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια βορειοανατολικής Αττικής.

Ο 27χρονος κακοποιός προφασιζόμενος τη διανομή φυλλαδίων αποπειράθηκε να πάρει ηλεκτρονικές συσκευές από το γραφείο του 76χρονου. Ο ηλικιωμένος άνδρας, όμως, αντιλήφθηκε τους σκοπούς του κλέφτη και δεν τον άφησε να μπει εντός του γραφείου. Στην είσοδο ξεκίνησε η συμπλοκή τους και ο 76χρονος κρατώντας ένα κοντάρι στα χέρια του ξεκίνησε να χτυπά τον κακοποιό, ο οποίος με απάντησε με γροθιές.

Τα φυλλάδια που κρατούσε στα χέρια του ο 27χρονος εκτινάχτηκαν στον αέρα και οι δύο άνδρες ήρθαν σώμα με σώμα. Τα χτυπήματα ακολουθούσαν το ένα το άλλο. Ο ηλικιωμένος άνδρας πέφτει στο έδαφος, ωστόσο καταφέρνει να σηκωθεί και πάλι. Ο κλέφτης που βλέπει τον 76χρονο να μην το βάζει κάτω, αποχωρεί από το γραφείο χωρίς να αποσπάσει το παραμικρό αντικείμενο.

Δείτε το απίστευτο βίντεο

Ο κλέφτης που έφυγε άπραγος ήταν… μπουμπούκι

Ο 27χρονος που εμφανίζεται στο παραπάνω βίντεο αποτελούσε το αρχηγικό μέλος μιας τριμελούς συμμορίας η οποία δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2021 κι έπειτα. Έκαναν κλοπές συσκευών τεχνολογίας από εμπορικά καταστήματα και γραφεία στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Click4more: Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας που είχαν ρημάξει εμπόρους και εταιρίες

Με ένα μηχανάκι έφταναν έξω από σημεία – στόχους κυρίως πρωινές ή μεσημεριανές ώρες. Ο ένας από αυτούς περίμενε στο δίκυκλο τον συνεργό του ο οποίος κρατώντας στα χέρια του διαφημιστικά φυλλάδια έμπαινε στα καταστήματα και με πρόφαση της διανομής τους, αποσπούσε την προσοχή των υπαλλήλων και αφαιρούσε από τα γραφεία τους κινητά τηλέφωνα κι άλλα είδη τεχνολογίας. Μάλιστα σε κάποιες εκ των περιπτώσεων, τα φυλλάδια προσέφεραν την απαραίτητη κάλυψη καθώς οι δράστες τα τοποθετούσαν πάνω στην τηλεφωνική συσκευή που ήθελαν να αφαιρέσουν κι όταν ο υπάλληλος αδιαφορούσε για το περιεχόμενο των φυλλαδίων, τα έπαιρνε πίσω, αφαιρώντας ταυτόχρονα την συσκευή που πριν λίγο είχε αποκρύψει με αυτά.

Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω εικόνες που έχει στην κατοχή του το newsit.gr, όπου αποδεικνύεται ακριβώς ο τρόπος δράσης που περιγράψαμε παραπάνω.

Δείτε την κλοπή καρέ – καρέ

Πώς τους «ξετρύπωσαν»

Η τριμελής συμμορία σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, είχε διαπράξει 12 κλοπές με τη λεία της να ξεπερνά τα 7.600 ευρώ. Οι εικόνες που κατεγράφησαν από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας έδωσαν τα πρώτα δεδομένα για να ξεκλειδωθεί η υπόθεση και οδηγηθούν οι αστυνομικοί στην ταυτοποίηση και στη σύλληψη των δραστών. Οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ έθεσαν της συμμορίας υπό διακριτική παρακολούθηση και τελικά πέρασαν χειροπέδες στα μέλη της. Τα μέλη συμμορίας διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων (καταστήματα εμπορίας μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων στο κέντρο της Αθήνας) προκειμένου να αποκομίσουν άμεσα οικονομικό όφελος και αφετέρου να μην τηρούν στην κατοχή τους τα πειστήρια των παράνομων ενεργειών τους.

«Η διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής είναι από τις μεγαλύτερες σε έκταση. Η πραγματική δύναμη που υπηρετεί είναι άνω του 50% μειωμένη σε σχέση με την οργανική της (700 άτομα στα 1500)… Ενδεικτικά υπάρχουν περίπου 350 άτομα αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες, πολιτικά πρόσωπα, εισαγγελείς κλπ, με αποτέλεσμα η δύναμη που απομένει να μην επαρκεί για αστυνόμευση. Τα τμήματα ασφαλείας παρά τις ελλείψεις, έχουν εξαρθρώσει κατά το παρελθόν πληθώρα εγκληματικών οργανώσεων δείχνοντας τον επαγγελματισμό τους. Χρειάζεται ουσιαστική πρόληψη με περισσότερες περιπολίες», δήλωσε μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης και την εξάρθρωση της σπείρας ο Κωνσταντίνος Τσουμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων βορειοανατολικής Αττικής.

Ο Κωνσταντίνος Τσουμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων βορειοανατολικής Αττικής.

 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις