Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Από Μάρτιο… καλοκαίρι… πάει η κυβέρνηση την ψήφο των Αποδήμων

Από Μάρτιο… καλοκαίρι… πάει η κυβέρνηση την ψήφο των Αποδήμων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στις καλένδες για τις επόμενες εθνικές εκλογές πάει η κυβέρνηση την δυνατότητα ψήφο των Αποδήμων από τις χώρες που κατοικούν.

Αυτό έγινε απόλυτο σαφές χθες στην επιτροπή Διασποράς της Βουλής από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ ,που την ενημέρωσε σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για την Ομογένεια και την ψήφο των Αποδήμων.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τους Απόδημους, ανέφερε ότι επισκέφτηκε το υπουργείο Εσωτερικών, που από την ψήφιση του «Κλεισθένη» έχει συγκροτήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή προκειμένου να εισηγηθεί τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές οι Απόδημοι από τις χώρες που κατοικούν.

Ο κ. Τέρενς Κουίκ είπε πως « ενημερώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, ότι η Επιτροπή θα έχει ολοκληρώσει το σχέδιο νόμου για την ψήφο των Αποδήμων σε πέντε μήνες οπότε και θα δοθεί το νομοσχέδιο στην διαβούλευση…»

Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος που το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση θα είναι από Μάρτιο και μετά. Που σημαίνει ότι για να ολοκληρωθεί μια στοιχειώδης διαβούλευση με τις οργανώσεις των Ομογενών στις πέντε ηπείρους πάει για τις αρχές του καλοκαιριού και βάλε…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις