Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Από το Ροβανιέμι… με αγάπη! Συνέντευξη με τον αληθινό Άγιο Βασίλη

Άγιος Βασίλης

– Ο αληθινός Άγιος Βασίλης στέλνει μήνυμα αγάπης στους Έλληνες
– Τι απαντά σε όσους λένε ότι… δεν υπάρχει!
– Φωτογραφίες και βίντεο

Θυμάμαι πολύ έντονα την ημέρα που ζήτησα από τη μητέρα μου -με πολύ σοβαρό ύφος- να μου πει επιτέλους την αλήθεια: αν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Μέσα μου έλεγα «μακάρι να πει ναι!». Η απάντηση με απογοήτευσε πολύ, αλλά δεν είπα τίποτα. Έπρεπε να δείξω ότι ήμουν μεγάλη πια!

Όταν όντως μεγάλωσα, άρχισα να πιστεύω ξανά στον Άγιο Βασίλη. Άρχισα να πιστεύω στην «μαγεία» των Χριστουγέννων», στην ιδέα ότι αυτές τις ημέρες οι ευχές μας γίνονται πραγματικότητα.

Και να που ο αληθινός Άγιος Βασίλης… εμφανίστηκε! Σκέφτηκα ότι θα είχε ενδιαφέρον να τον ρωτήσω για την επικαιρότητα. Τη γνώμη του για την οικονομική κρίση, την τρομοκρατία, τις απειλές του ISIS
Αλλά στον δικό του κόσμο δεν υπάρχει τίποτα από αυτά, παρά μόνο αγάπη. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, ας εστιάσουμε σε αυτήν.

Άγιε Βασίλη, σε ευχαριστώ για την πιο παραμυθένια συνέντευξη της ζωής μου!

Από το Ροβανιέμι… με αγάπη

Ο πιο γνωστός Άγιος Βασίλης του κόσμου βρίσκεται στο Ροβανιέμι. Κι αν σας φαίνεται μακριά, μην βιάζεστε. Γι’ αυτόν είναι… παιχνιδάκι να παρασύρει στη «μαγεία» του τους αναγνώστες του NewsIt.gr! Απολαύστε τον!

Τι σας αρέσει περισσότερο στα Χριστούγεννα;
“Είναι μια υπέροχη γιορτή για να… προσφέρεις. Μπορούμε να προσπαθήσουμε όλοι να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη και να το κάνουμε μέσα από την καρδιά μας, μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων; Θα ήταν υπέροχο!”.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τις ημέρες των Χριστουγέννων μελαγχολούν, ή δεν μπορούν να χαρούν τις γιορτές όπως θα ήθελαν, λόγω δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. Τι μήνυμα τους στέλνατε;
“Η ζωή είναι σαν τη φύση. Κάποιες φορές βρέχει πολύ και υπάρχουν σφοδρές θύελλες, που προκαλούν πολλές καταστροφές. Άλλες φορές έχει λιακάδα: τα πάντα αναπτύσσονται στη φύση και στον κήπο σου. Η ζωή είναι σαν ένας κήπος. Πρέπει να τον δουλέψεις, να τον φροντίσεις, και τότε θα δεις τα λουλούδια και τα φυτά να μεγαλώνουν. Πάντα μετά τη βροχή, θα έρθει η λιακάδα. Μην τα παρατάτε, ποτέ μην τα παρατάτε. Έχω δει και έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που δεν τα παράτησαν και ήρθαν γι’ αυτούς καλύτερες μέρες. Ήρθε μια καλύτερη ζωή”.

“Δεν θέλω να το σκέφτομαι!”

Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι… δεν υπάρχετε;
“Δεν θέλω καν να σκέφτομαι ότι υπάρχουν παιδιά, αλλά και μεγάλοι που δεν το πιστεύουν! Γιατί αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν όνειρα. Και η ζωή χωρίς όνειρα, δεν έχει νόημα. Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι και οι επόμενες γενιές θα τα γιορτάζουν. Αν δεν σας αρέσουν, δεν χρειάζεται να πιστεύετε στον παραμυθένιο κόσμο των Χριστουγέννων. Όπως και να ‘χει, εγώ πιστεύω σε εσάς”.

Τι κάνετε τον υπόλοιπο χρόνο;
“Το Χωριό του Άγιου Βασίλη είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο. Συνεπώς, είμαι εδώ για να υποδέχομαι φίλους και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η αλήθεια είναι πως στη ζωή μου δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ δουλειάς και διασκέδασης. Έχω μια υπέροχη ζωή και για μένα κάθε μέρα είναι… γιορτή. Περνάω πολύ χρόνο στη φύση, περπατάω στο δάσος ή κάνω βόλτες με το έλκηθρό μου τον χειμώνα. Αγαπώ την ομορφιά της φύσης. Επίσης διαβάζω πολύ”.

Υπάρχει κάποιος επισκέπτης που θυμάστε πολύ έντονα;
“Είμαι μεγάλος σε ηλικία και η μνήμη μου δεν είναι το… δυνατό μου σημείο! Αλλά όλοι όσοι έρχονται να με επισκεφθούν, με κάνουν πολύ χαρούμενο και θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου. Νιώθω πολύ τυχερός που έχω την ευκαιρία να γνωρίζω ανθρώπους από όλο τον κόσμο”.

Ο Άγιος Βασίλης σας στέλνει… χαιρετίσματα!

 

Εκεί που η φαντασία συναντά την πραγματικότητα

Οι θρύλοι που χρονολογούνται ήδη από τη δεκαετία του 1820 αναφέρουν τον Βόρειο Πόλο ως το επίσημο σπίτι του Άγιου Βασίλη.

Το Ροβανιέμι βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου και είναι ανάμεσα στους λόφους του Ounasvaara και Korkalovaara, στη συμβολή του ποταμού Kemijoki και τον παραπόταμό του, τον Ounasjoki. Η πόλη και η γύρω περιοχή ενοποιήθηκαν σε μια ενιαία κοινότητα από την 1η Ιανουαρίου 2006.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ο Άγιος Βασίλης φεύγει από το Ροβανιέμι στις 24 Δεκεμβρίου και παραδίδει πρώτα τα δώρα του στην Σκανδιναβία.

Σύμφωνα μάλιστα με μία μελέτη της σουηδικής εταιρείας “Sweco”, για να προλάβει να παραδώσει τα δώρα σε όλα τα σπίτια του πλανήτη, οι τάρανδοί του ταξιδεύουν με ταχύτητα 5.800 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις