Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Από την Ίμπιζα στη Μύκονο για πάρτι: Το κόλπο για να μην τους παίρνουν χαμπάρι

Από την Ίμπιζα στη Μύκονο για πάρτι: Το κόλπο για να μην τους παίρνουν χαμπάρι

Την ώρα που η Ελλάδα μετράει χιλιάδες νεκρούς από την «επέλαση» του κορονοϊού και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάδοση της νόσου ακόμα κι όταν έρθει το εμβόλιο, κάποιοι ετοιμάζονται για πάρτι σε χλιδάτες βίλες της Μυκόνου.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, αποτελεί πραγματικότητα και η αποκάλυψη για τα πάρτι που ετοιμάζουν κάποιοι στη Μύκονο προέρχεται από τα χείλη των αρμόδιων φορέων.

Με επιστολή του προς  τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου ενημερώνει και ζητάει τη συμβολή της πολιτείας, καθώς τα μέλη του έχουν πληροφορηθεί ότι από τώρα διοργανωτές επικοινωνούν με ιδιοκτήτες ακινήτων με σκοπό τα ξεκινήσουν τα «κλειστά» πάρτι στις πολυτελείς βίλες από τις αρχές του ερχόμενου Μαΐου.

Click4more «Συναγερμός» στη Μύκονο: Ετοιμάζουν πάρτι για το Πάσχα

«Βρισκόμενοι ακόμα εν μέσω της πανδημίας και, σύμφωνα με τα όσα τα όσα διατυπώνουν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι, δυστυχώς και η καλοκαιρινή περίοδος του 2021 θα έχει περιορισμούς και δυσκολίες λόγω της πανδημίας, σας αποστέλλουμε την παρούσα προκειμένου να σας επισημάνουμε ότι το πρόβλημα με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και πάρτι σε βίλες ή τουριστικά καταλύματα του νησιού, παραμένει», τονίζεται στην επιστολή.

Μιλώντας στο newsit.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, Γιάννης Θεοχάρης τονίζει ότι: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα πάρτι αυτά έχουν πάρει τη μορφή μάστιγας. Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση πάρτι σε βίλες από τον Μάιο του 2021 και μετά».

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει το newsit.gr οι συζητήσεις δεν γίνονται μόνο στα κρυφά, καθώς από τώρα οι διοργανωτές και οι ιδιοκτήτες, ενημερώνουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους υποψήφιους πελάτες τους για τα ξέφρενα 24ωρα διασκέδασης που ετοιμάζουν για το καλοκαίρι του 2021. «Ετοιμαστείτε για την επόμενη καλοκαιρινή ανατολή! Ετοιμαστείτε για πάρτι» είναι το μήνυμα και το συνοδεύουν τα hashtag #party #mykonos2021 #summer2021 #summerneverends. 

Και ανεβάζουν βίντεο όπως… αυτό: 

Παρότι το περασμένο καλοκαίρι η Μύκονος είχε βρεθεί στο επίκεντρο εξαιτίας των κορονο- πάρτι που γίνονταν σε βίλες του νησιού, κάποιοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα. «Μιλάμε για ομάδες που έρχονται οργανωμένες από την Ίμπιζα και φέρνουν μαζί τους όλο τον εξοπλισμό που χρειάζονται. Τα χρήματα που κερδίζουν είναι παρά πολλά και μαύρα. Πρόκειται και για αθέμιτο ανταγωνισμό», λέει ο Γιάννης Θεοχάρης.   

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, οι διοργανωτές στην προσπάθειά τους να μην γίνουν αντιληπτοί, πλέον τα πάρτι στο νησί των Ανέμων φιλοξενούνται μέσα στα σπίτια κι όχι στους περιβάλλοντες χώρους. Για αυτό και το Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να εφαρμοστεί η νομοθεσία που επιτρέπει στους αστυνομικούς να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους των πολυτελών βιλών. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν, τα περισσότερα από τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι χαρακτηρισμένα στον ΕΟΤ ως τουριστικά καταλύματα. 

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις