Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τα υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού – Ποιους αφορά

Κορονοϊός
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Βάζει… πίεση η κυβέρνηση σε όσους ακόμη δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να «τρέξει» το εμβολιαστικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα να παραμείνει ανοιχτή η αγορά, την ώρα που τα νέα κρούσματα παρέμειναν και σήμερα, Πέμπτη 15.07.2021, στα πέριξ των 3.000.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς, σε έξι περιοχές που «κοκκινίζουν» επικίνδυνα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους κλάδους υποχρεούνται εφεξής να κάνουν δύο τεστ κορονοϊού την εβδομάδα και συγκεκριμένα ένα rapid test κι ένα self test.

Πρόκειται για εργαζόμενους σε εστίαση, τουριστικές επιχειρήσεις και πλοία, στις εξής περιοχές:

  • Μύκονο
  • Ηράκλειο
  • Ρέθυμνο
  • Σαντορίνη
  • Ίο
  • Πάρο

Ποιο είναι το νέο στοιχείο όμως; Ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο τεστ κορονοϊού την εβδομάδα δεν θα είναι δωρεάν από το κράτος.

Κάτι που σημαίνει ότι το οικονομικό αυτό κόστος μετακυλίεται στην… τσέπη των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Συναγερμός Χαρδαλιά για τις έξι περιοχές

Θυμίζουμε πως στην διάρκεια της ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και τόνισε πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν (!) τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Στα… κόκκινα και η Σαντορίνη, αλλά και η Πάρος και η Ίος.

Click4more: Διασπείρεται σε όλη τη χώρα ο κορονοϊός – Οι 31 περιοχές που καταγράφονται πολλά κρούσματα εκτός της Αττικής

Σε ερώτηση που έγινε στην ενημέρωση, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Στις έξι περιοχές που κάναμε αναφορά, νομίζω είναι ξεκάθαρη η επιβάρυνση η επιδημιολογική και ναι, είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αυτά τα μέτρα αν μπορέσουμε τα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλα τα cluster και τις συρροές που υπάρχουν στις περιοχές αυτές».

Κορονοϊός: Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις