Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο για Άρειο Πάγο και ΣτΕ – Αυτές είναι οι επιλογές της κυβέρνησης

Αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο για Άρειο Πάγο και ΣτΕ – Αυτές είναι οι επιλογές της κυβέρνησης

Την νέα ηγεσία της δικαιοσύνης αποφασίζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα θα αποφασίσει για την επιλογή του νέου Προέδρου του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης θα εισηγηθεί την επιλογή της Ειρήνης Σάρπ για την προεδρία του ΣτΕ, μετά την αποχώρηση του Αθανάσιου Ράντου. 

Η Ειρήνη Σάρπ είναι πρώτη στη δικαστική επετηρίδα, αντιπρόεδρος για χρόνια στο ΣτΕ  και με θητεία ενός έτους μπροστά της καθώς αποχωρεί το καλοκαίρι του 2021.

Η κ. Αγγελική Αλειφεροπούλου
Η κ. Αγγελική Αλειφεροπούλου

Για τον Αρειο Πάγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει την Αγγελική Αλειφεροπούλου, ήδη τέσσερα χρόνια αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου. Η Αγγελική Αλειφεροπούλου διαδέχεται τον Ιωσήφ Τσαλαγανίδη που έμεινε στην Προεδρία του Αρείου Πάγου για ένα χρόνο. 

Επίσης το υπουργικό συμβούλιο θα επιλέξει καινέους αντιπροέδρους για τον Αρειο Πάγο με τους Ιωάννη Χοιμέ και την Μαρία Νικολακέα να έχουν κλειδώσει ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις της αντιπροεδρίας στον Αρειο Πάγο η επιλογή θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των αρεοπαγιτών Αρτεμισίας Παναγιώτου, Μαρίας Γεωργίου, Γεώργιου Αποστολάκη, Γεώργιου Παπαηλιάδη και Διονυσίας Μπιτζούνη.

Η κ. Ειρήνη Σαρπ
Η κ. Ειρήνη Σαρπ

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης και τα θέματα που επίσης θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης είναι η παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση φορολογικών οδηγιών, η παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Υγείας όπως η κύρωση των από 23.6.2020 επιμέρους συμβάσεων δωρεάς μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του κοινωφελούς ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας, και η ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε.

Επίσης, θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2019/904 του ευρωκοινοβουλίου και του συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον, η παρουσίαση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του αθλητικού νομοσχεδίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις