Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Διαμαρτυρία στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Διαμαρτυρία στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (31.07.2019) στα Εξάρχεια προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο κόσμος μαζεύτηκε στις 8 το απόγευμα στο σημείο όπου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 ο τότε ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Από εκεί ξεκίνησε η μαζική πορεία που διέσχισε την οδό Σόλωνος και επέστρεψε στα Εξάρχεια.

Στόχος των διαδηλωτών ήταν αρχικά να φτάσουν στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων για να διαμαρτυρηθούν, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στην οδό Ναυαρίνου είχαν κλείσει την πρόσβαση προς το Α.Τ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πέρασε το κατώφλι των φυλακών Δομοκού αφού αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του Εφετείου Λαμίας να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, σπάζοντας έτσι τα ισόβια της πρωτόδικης απόφασης και οδηγώντας στην αποφυλάκισή, μόλις μια μέρα μετά την εκ νέου καταδίκη του για τη δολοφονία με άμεσο δόλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δείτε φωτογραφίες από τα Εξάρχεια:

«Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά.

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.

Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους» ανέφερε το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία από την Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις