Σάββατο, 18 Μαΐ
20oC Αθήνα

Απογραφή 2021: Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου

Απογραφή 2021: Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ανοιχτή θα παραμείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΛΣΤΑΤ για λίγα 24ωρα ακόμα και για ορισμένες κατηγορίες, ώστε οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει την απογραφή τους, να μπορέσουν να κάνουν τυχόν τροποποιήσεις ή διορθώσεις στην καρτέλα τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, «η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή προς το κοινό για τροποποιήσεις/διορθώσεις μέχρι και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου» και υπενθυμίζει ότι όσοι δεν ολοκλήρωσαν την απογραφή τους ηλεκτρονικά μέχρι χθες Δευτέρα (13.12.2021), τότε ένας απογραφέας θα τους επισκεφθεί και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία με προσωπική συνέντευξη.

Πώς γίνεται η απογραφή

Ο τρόπος διενέργειας της απογραφής έχει ως εξής:

  • Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
  • Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet, μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
  • Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.
  • Τα άτομα που διαμένουν σε συλλογικά καταλύματα όπως καταυλισμοί, στρατόπεδα, μοναστήρια, δομές φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων, Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών/προσφύγων, οίκοι ευγηρίας, οικοτροφεία, άσυλα, κλινικές χρόνιων νοσημάτων, δομές φιλοξενίας αστέγων κ.λπ. απογράφονται από ειδικούς απογραφείς, με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, οι περίπου 60.000 απογραφείς και οι 12.500 τομεάρχες της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Τέλος, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου COVID-19.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις