Παρασκευή, 24 Μαΐ
23oC Αθήνα

Απογραφή πληθυσμού: Αρνητές υπάρχουν και γι’ αυτό – Κλάμα στο twitter

Απογραφή πληθυσμού: Αρνητές υπάρχουν και γι’ αυτό – Κλάμα στο twitter

Αρνητές του κορονοϊού, αρνητές του εμβολίου, τώρα αρνητές και της απογραφής. Τι άλλο θα ζήσουμε; 

Η απογραφή έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες και είναι υποχρεωτική. Κι όμως και γι’ αυτό κάποιοι βρήκαν… θεωρίες συνωμοσίας και δηλώνουν αρνητές. Το τι γράφετε στα social media μπορεί εύκολα να το φανταστεί κανείς. Εδώ τα γράφουν και τα πιστεύουν για τον κορονοϊό και τα εμβόλια, δεν θα τα γράφουν για την απογραφή. 

Και βέβαια οι θεωρίες συνωμοσίας των αρνητών της απογραφής προκαλούν γέλιο, με το γλέντι στο twitter να έχει στηθεί από νωρίς και να… συνεχίζεται. 

Για την απογραφή του πληθυσμού, μίλησε το πρωί της Κυριακής (15.11.2021) στο MEGA ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος και ξεκαθάρισε ότι «τα στοιχεία τα κρατάμε μόνο εμείς σε ατομικό επίπεδο. Δε τα λαμβάνει καμία υπηρεσία. Για εμάς είναι ζήτημα επαγγελματισμού το στατιστικό απόρρητο».

«Ο φάκελος που θα λάβει κάθε νοικοκυριό έχει μέσα το σχετικό κωδικό. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη για να μπει κάποιος στην εφαρμογή μας. Η απογραφή είναι μια τεράστια επιχείρηση. Όλα τα νοικοκυριά πρέπει να λάβουν αυτό το φάκελο μέσα στις επόμενες ημέρες. Πολλοί έχουν ήδη ξεκινήσει να αυτοαπογράφονται. Ο αριθμός χρειάζεται για τη διαδικασία της αυτοαπογραφής. Ο 12ψήφιος κωδικός αντιστοιχεί στην κατοικία σας. Εσείς μπαίνετε μέσα στην εφαρμογή και μας λέτε ποιοι μένουν σε αυτή την κατοικία», εξήγησε.

«Αν δεν είναι κάποιος εξοικειωμένος με την τεχνολογία, ο απογραφέας γνωρίζει ποιοι έχουν αυτοαπογραφεί, και μπορεί να κλείσει κάποιο ραντεβού αν κάποιος δεν μπορεί να το κάνει μόνος του».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις