Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Αποκαλύψεις Αλεξιάδη! Ποιες συναλλαγές θα αναγνωρίζονται για το αφορολόγητο!

Αποκαλύψεις Αλεξιάδη! Ποιες συναλλαγές θα αναγνωρίζονται για το αφορολόγητο!

– Διευκρινίσεις δίνει για το αφορολόγητο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης
– “Μόνο οι συναλλαγές μέσω τράπεζας ή με πλαστικό χρήμα θα αναγνωρίζονται για το “χτίσιμο” του αφορολόγητου”
– Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων πρόκειται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών
– Θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 21η Μαΐου 2015 βάσει της επίμαχης απόφασης

Όπως ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του skai, ό,τι αναγράφεται στην φορολογική δήλωση ως δαπάνη θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω κάρτας, ή μέσω τραπέζης. Οι δαπάνες αυτές αφορούν ενοίκια, ιατρικά έξοδα, αγορές ΙΧ και δαπάνες οικογένειας.

Ο κ. Αλεξιάδης τονίζει ότι επίσης το χτίσιμο του αφορολογήτου θα συνδέεται και με το ύψος του εισοδήματος.

Ανακοινώνονται οι νέες αντικειμενικές αξίες

Οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων πρόκειται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό ανέφερε χθες ο αρμόδιος αναπληρωτής Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Πάντως, οι νέες αντικειμενικές αξίες δεν αναμένεται να επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2015

Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ανακοινωθούν μετά από την απόφαση του ΣτΕ, ενώ εδώ να σημειώσουμε πως θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 21η Μαΐου 2015 βάσει της επίμαχης απόφασης.

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, με χθεσινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 τόνισε πως οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ανταποκρίθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών τιμών.

Και συνέχισε: “Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν και για ένα διάστημα του 2015, έως ότου εφαρμοστεί το νέο σύστημα εμπορικών αξιών, το οποίο θα αντικαταστήσει το σύστημα των αντικειμενικών αξιών που έχει κλείσει τον κύκλο του”.

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ είχαν προσφύγει 13 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η άρνηση της κυβέρνησης να εκδώσει -ανά διετία όπως είχε υποχρέωση από το νόμο 1249/1982- απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε