Ελλάδα

Αποκαλύψεις για την συμμορία με λεία 6 εκατ. ευρώ – Παρίσταναν το διευθυντή της αστυνομίας

Εγκληματική οργάνωση είχε θησαυρίσει κάνοντας 670 απάτες με την λεία τους να φτάνει τα 6 εκατ. ευρώ.

Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί την ώρα που τα θύματα προσπαθούν να πάρουν πίσω τα χρήματα που έχασαν.

Στο Live News μίλησε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου αποκαλύπτοντας πως έκαναν φτερά 167.000 ευρώ από τραπεζικό του λογαριασμό.

«Πήραν τηλέφωνο υποδυόμενοι τον διευθυντή της αστυνομίας, ότι ήθελαν να κάνουν μία κράτηση στο ξενοδοχείο. Το σήκωσε ο γιος μου, δεν το σκέφτηκε πολύ. Έδωσε ένα OTP, μπήκαν στον λογαριασμό κι έκαναν 16 αναλήψεις», είπε ένα από τα θύματά τους.

Οι δράστες δεν κίνησαν υποψίες και η απάτη ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, όπως μας λέει ο ξενοδόχος.

Η καταγγελία που έκανε στην αστυνομία, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από δεκάδες άλλες που είδαν βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας.

Τα χτυπήματα της εγκληματικής οργάνωσης πετυχαίνουν και συνεχίζονται. Όπως αποκαλύφθηκε, τα νήματα κινούσαν 25 άτομα που έπαιρναν αποφάσεις. 130 άτομα ήταν τα βοηθητικά μέλη που εκτελούσαν εντολές. Όλοι τους έπρεπε να έχουν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις.

Στη λίστα των θυμάτων και ένας ιδιοκτήτης εταιρείας καθαρισμού.

Οι δράστες για ακόμα μια φορά είχαν σωστή πληροφόρηση και ήταν πειστικοί. Χωρίς η υπάλληλος να καταλάβει το παραμικρό οι δράστες γίνονται κυρίαρχοι του παιχνιδιού και ολοκληρώνουν την απάτη ταχύτατα.

Όπως λέει ο επιχειρηματίας, τα χρήματα προορίζονταν για τις πληρωμές των υπαλλήλων του.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για 155 άτομα και έχουν γίνει 24 συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μεταξύ άλλων 7 αυτοκίνητα, 74 κινητά τηλέφωνα, 17 τραπεζικές κάρτες, 9 βιβλιάρια καταθέσεων και 12.250 ευρώ.

Οι έρευνες για την hi tech συμμορία συνεχίζονται, με στόχο να αποκαλυφθούν όλες οι άγνωστες πτυχές πίσω από τα χτυπήματα που διέπραξαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη ΜΕΘ 21χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στα Χανιά - Είχε πιει ο οδηγός
Ο 23χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, μετά από αλκοτέστ, βρέθηκε να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πέραν του επιτρεπτού ορίου και νοσηλεύεται φρουρούμενος στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου
Τροχαίο στα Χανιά
1
To project Ψυττάλεια 3.0 και τα «έξυπνα» δίκτυα – Η ΕΥΔΑΠ περνά στην εποχή της βιώσιμης διαχείρισης και του ψηφιακού μετασχηματισμού
Η ανάγκη για έξυπνες, βιώσιμες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες λύσεις στο σύστημα ύδρευσης δεν είναι πλέον μία απλή επιλογή ενός εκσυγχρονισμένου...
Αρχείο ΕΥΔΑΠ ΚΕΛ Ψυτάλλειας
Η υπογεννητικότητα μαστίζει τα παραμεθόρια νησιά – «Ωρολογιακή βόμβα» η έλλειψη νέων
Στον Άη Στράτη, το πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας, το νηπιαγωγείο παραμένει κλειστό επί τρία χρόνια - Στο Δημοτικό φοιτούν μόλις δύο παιδιά, και στο Γυμνάσιο-Λύκειο άλλοι 14 μαθητές.
Το νησί του Άη Στράτη
Ψάχνουν τα κινητά και τα μυστηριώδη ταξίδια του καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή - Στη ΓΑΔΑ ο σύντροφος της οικονομολόγου
Τα παιδιά σε μια προσπάθεια να προστατευτούν δεν έχουν μάθει ακόμα για τη δολοφονία του πατέρα τους, καθώς η μητέρα τους προσπαθεί μέσω του παιδοψυχολόγου να τα προετοιμάσει για όλα όσα έχουν συμβεί
Ο 43χρονος Πολωνός καθηγητής που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή 7