Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποκάλυψη: Εξετάζουν «μαχαίρι» στα εννιά άτομα την Πρωτοχρονιά αν «ξεφύγουμε» τα Χριστούγεννα

ρεβεγιόν

Όχι κάλαντα, όχι αγκαλιές, όχι τραγούδια και όχι μετακινήσεις από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τρίτης, 22.12.2020, για τα ρεβεγιόν, μιας και η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Σε ερώτηση, δε, που του έγινε για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν τα μέτρα για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς αν τα Χριστούγεννα… ξεφύγουμε, απάντησε μονολεκτικά: «Ναι».

Η ισχυρή σύσταση είναι στα γιορτινά τραπέζια να κάτσουν το πολύ 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα, τα μεσημέρια, παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ενώ και για να μετακινηθούμε θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6.

Click4more: Ρεβεγιόν: Το τελικό σχέδιο της αστυνομίας – Σαρωτικοί έλεγχοι παντού τα Χριστούγεννα (video)

Από τις 22.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 τα ξημερώματα, ακόμα και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μόνο εργαζόμενοι θα κυκλοφορούν και θα υπάρχουν παντού μπλόκα της αστυνομίας. Όποιο αυτοκίνητο ή πεζός κινείται, θα ελέγχεται.

Αυτό, λοιπόν, που εξετάζουν στην κυβέρνηση σύμφωνα με το Mega αν τα Χριστούγεννα παρατηρηθεί χαλάρωση και καταπάτηση των μέτρων, είναι να καταργηθεί ο αριθμός «εννέα» και άπαντες να κάνουμε μόνοι μας ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Από εκεί και πέρα, τα επιδημιολογικά δεδομένα στις πρώτες ημέρες του χρόνου θα καθορίσουν αν θα έχουμε χαλάρωση των μέτρων μετά τις 7 Ιανουαρίου, παράταση του lockdown ή περιορισμούς κατά περίπτωση σε τοπικό επίπεδο.

Πηγή: Mega.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις