Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποκαλυπτική μαρτυρία αντιδημάρχου Μαραθώνα! “Ρωτούσαμε για εκκένωση και μας έλεγαν περιμένετε”!

Αποκαλυπτική μαρτυρία αντιδημάρχου Μαραθώνα! “Ρωτούσαμε για εκκένωση και μας έλεγαν περιμένετε”!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– “Θα χαρώ αν ο εισαγγελέας δώσει εντολή να αρθούν οι τηλεφωνικές κλήσεις”
– Ο ίδιος λέει ότι ρωτούσε με αγωνία στην Πυροσβεστική και του έλεγαν ότι δεν κινδυνεύει η περιοχή
– Το πρώτο τηλεφώνημα στους αρμοδίους το έκανε όταν η φωτιά ξεκινούσε στην Πεντέλη
– Η εντολή εκκένωσης δόθηκε τελικά στις 20:20 το βράδυ
– Για τα θύματα που κάηκαν ζωντανά στο Μάτι ήταν πλέον πολύ αργά

Τα όσα έγιναν και κυρίως αυτά που ΔΕΝ έγιναν στο μαρτυρικό Μάτι, την ώρα του θανάτου, την μαύρη Δευτέρα, περιγράφει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα, Βάιος Θανασιάς. Είναι ο άνθρωπος που με το κινητό του τηλέφωνο, θα μετέφερε την εντολή για την εκκένωση στο Μάτι. Μια εντολή όμως, που τελικά δόθηκε αφού είχαν ήδη χαθεί ανθρώπινες ζωές. 88 επιβεβαιωμένα είναι μέχρι αυτή την ώρα τα θύματα, οι ψυχές των οποίων ζητούν δικαίωση…

Ο κύριος Θανασιάς, μιλώντας στην RealNews λέει πως επικοινώνησε από νωρίς με τις αρμόδιες υπηρεσίες, όταν ακόμα ξεσπούσε η φωτιά στη ράχη της Πεντέλης.

“Ρωτούσαμε για εκκένωση και μας έλεγαν περιμένετε… “

Ο ίδιος λέει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την περιφέρεια Αττικής, την Πυροσβεστική και το αστυνομικό τμήμα Νέας Μάκρης.

“Από τις πέντε παρά δέκα , δηλαδή αμέσως αφού ξέσπασε η φωτιά στην Πεντέλη, έκανα από πέντε κλήσεις σε κάθε υπηρεσία. Κανείς δεν έδωσε εντολή εκκένωσης. Κανείς!”

Όπως είπε στον Real Fm, “Ρωτούσα συνεχώς την περιφέρεια, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Κάλεσα στον σταθμό της Νέας Μάκρης και ρωτούσα τους πυροσβέστες. Μίλησα με τον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο τμήμα της Νέας Μάκρης που εκτελεί χρέη διοικητή. Κανείς δε μου έδωσε εντολή… Ρωτούσα πείτε μου τι να κάνουμε; Και μου έλεγαν περιμένετε. Θα σας ενημερώσουμε”. Ο κύριος Θανασιάς μάλιστα, λέει ότι θα χαρεί “αν ο εισαγγελέας δώσει εντολή να αρθούν οι τηλεφωνικές κλήσεις” για να διαπιστωθεί αν τα πράγματα έγιναν όπως τα περιγράφει.

Την δική της εκδοχή δίνει η γενική γραμματέας του Δήμου, Πένυ Μικελοπούλου, η οποία λέει ότι όταν η φωτιά έκαιγε ακόμα στις πλαγιές της Πεντέλης “πήρα τηλέφωνο τον κύριο Θανασιά με μεγάλη αγωνία γιατί βλέπαμε τους καπνούς. Αλλά δε γνωρίζαμε σε ποια κατεύθυνση κινούνται οι φλόγες. Τον ρώτησα: Κινδυνεύουμε; Εκείνος μου είπε ότι θα ρωτήσει την Πυροσβεστική. Όπως μου μετέφερε επί λέξει, οι πυροσβέστες του απάντησαν ότι δεν κινδυνεύουμε”

Τελικά, όπως περιγράφει, η εντολή για εκκένωση δόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση στις 20:20 το βράδυ. Για τα θύματα της τραγωδίας ήταν ήδη αργά. Οι άνθρωποι είχαν καεί ζωντανοί…

Όπως είπε στην εφημερίδα ο κύριος Θανάσιας, “πέρασε από το μυαλό μου να εκκενώσω την περιοχή χωρίς εντολή”. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι αυτό θα ήταν μία εκνομη πράξη.”Φαντάσου να έλεγα εγώ εκκενώσε και να είχαμε περισσότερα θύματα. Να καίγονταν οι άνθρωποι μέσα στα λεωφορεία. Δε μπορούσα να δώσω τέτοια εντολή, θα με έβαζαν φυλακή” λέει κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης…

Πηγή: RealNews

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις