Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αποκλεισμό εθνικών οδών και κάθοδο σε Αθήνα προτείνουν οι αγρότες – «Διάλογος με ανοιχτούς δρόμους» απαντά η κυβέρνηση

Αποκλεισμό εθνικών οδών και κάθοδο σε Αθήνα προτείνουν οι αγρότες – «Διάλογος με ανοιχτούς δρόμους» απαντά η κυβέρνηση

Αποκλεισμός εθνικών οδών, κάθοδος στην Αθήνα και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι οι τρεις προτάσεις που βρίσκονται στο «τραπέζι» των αγροτών κατά την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

Η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Τρίτης (06.02.24).

Οι αγρότες αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, με την κυβέρνηση να έχει στραμμένο το βλέμμα της στα επόμενα βήματά τους, διαμηνύοντας ωστόσο πως διάλογος με κλειστούς δρόμους δεν μπορεί να γίνει.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του χθες ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησής του με τους αγρότες.

Ωστόσο, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνουν το γεγονός ότι οι αγρότες δεν έχουν κοινά αιτήματα και κοινή εκπροσώπηση, ενώ αναγνωρίζουν ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν όντως υπαρκτά προβλήματα και συγκεκριμένη ατζέντα, κάτι που δεν ισχύει για όλους.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις των αγροτών για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις. Επισημαίνεται ότι στην πανελλαδική σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας συμμετέχουν και αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, είτε έχουν στήσει μπλόκα, είτε όχι.

Σημειώνεται ότι αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές των νομών Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ αγρότες από τα Μάλγαρα και τα τριγύρω χωριά, έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, στον κόμβο των Μαλγάρων, στην έξοδο προς Θεσσαλονίκη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις