Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αποκόρωνας Χανίων: Δεκάδες μοναδικά χωριά που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα

Αποκόρωνας Χανίων: Δεκάδες μοναδικά χωριά που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα

Ο Αποκόρωνας στα Χανιά της Κρήτης, αποτελεί ένα σύμπλεγμα πολλών γραφικών χωριών που εκτείνονται στη σκιά των επιβλητικών Λευκών Ορών.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του σε συνδυασμό με την φύση που τον περιβάλλει δημιουργούν έναν καθόλα αυθεντικό τόπο που διατηρεί το στίγμα του σχεδόν ανέγγιχτο στο πέρασμα του χρόνου. Πάμε λοιπόν να δούμε από κοντά τη μαγεία, που πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα του μοναδικού Αποκόρωνα.

Η επαρχία του Αποκόρωνα, το σημείο που καταλήγει η νότια πλευρά της Σούδας, στέκει ανάμεσα στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, δίνοντας μια διάχυτη πράσινη νότα στο σκηνικό.

Σε κάθε γωνιά του τοπίου του θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις βραχώδεις εικόνες που σου προσφέρουν απλόχερα τα Λευκά όρη, αλλά και παραθαλάσσια, εξίσου απότομα, τμήματα που επιτυγχάνουν την χρυσή τομή στην άγρια ομορφιά του.

Στην περιοχή του θα δεις να ρέουν τα νερά αρκετών μικρών ποταμών με τον Κοιλιάρη να κρατάει τα σκήπτρα της πρωτοκαθεδρίας, αφού το μοναδικό του κατάφυτο οικοσύστημα με πλατάνια και ιτιές σε καλεί να το ανακαλύψεις και να μείνεις έκθαμβος με αυτό που θα αντικρίσεις.

Κινούμενος προς την ανατολική πλευρά του, άλλος ένας υδάτινος θησαυρός θα κάνει την εμφάνιση του, αφού η λίμνη Κουρνά, η μόνη με γλυκό νερό σε ολόκληρη την Κρήτη, θα σε ενθουσιάσει πλήρως με τις ανεπανάληπτες εικόνες της.

Πάπιες και χήνες θα γίνουν συνοδοιπόροι στην ανακάλυψη σου, αφού κυκλοφορούν ελεύθερα στην πάνω από πεντακόσια στρέμματα φύση.

Άδραξε την ευκαιρία για να περπατήσεις το γύρο της λίμνη, μια διαδρομή περίπου μιας ώρας, αλλά ανεκτίμητης αισθητικής αξίας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις